Εγγραφές νεοεισερχόμενων φοιτητών/τριών

Οι εγγραφές των νεοεισερχόμενων φοιτητών/τριών στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων της Σχολής Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου θα πραγματοποιηθούν από τις 15 έως και τις 26 Σεπτεμβρίου 2014, καθημερινά 10:00 – 13:00.

Παρακαλούνται οι φοιτητές/ριες να προσέλθουν για την εγγραφή τους σύμφωνα με το γράμμα από το οποίο ξεκινά το επίθετό τους, ως ακολούθως:

Δευτέρα, 15/9/2014: A έως B
Τρίτη, 16/9/2014: Γ
Τετάρτη, 17/9/2014: Δ έως Ι
Πέμπτη, 18/9/2014: Κ
Παρασκευή, 19/9/2014: Κ έως Λ

Δευτέρα, 22/9/2014: Μ
Τρίτη, 23/9/2014: Μ έως Ν
Τετάρτη, 24/9/2014: Ξ έως Ρ
Πέμπτη, 25/9/2014: Σ
Παρασκευή, 26/9/2014: Τ έως Ω

Απαιτούμενα Δικαιολογητικά για εγγραφές των εισαγομένων στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση για το Ακαδημαϊκό Έτος 2014-15 στις παρακάτω κατηγορίες:

Α: Εισαγόμενοι-Επιτυχόντες με το σύστημα των Πανελληνίων Εξετάσεων (από ΓΕΛ και ΕΠΑΛ-Β’ ή ΕΠΑΛ-Α΄)
Β: Εισαγόμενοι-Επιτυχόντες Έλληνες Πολίτες της Μουσουλμανικής Μειονότητας της Θράκης
Γ: Εισαγόμενοι-Επιτυχόντες Αλλοδαποί –Αλλογενείς και Απόφοιτοι Λυκείων ή Αντίστοιχων Σχολείων Κρατών –Μελών της Ε.Ε. μη ελληνικής καταγωγής
Δ: Επιτυχόντες από ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ με Διάκριση σε Επιστημονικές Ολυμπιάδες

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Α: Εισαγόμενοι-Επιτυχόντες με το σύστημα των Πανελληνίων Εξετάσεων (από ΓΕΛ και ΕΠΑΛ-Β’ ή ΕΠΑΛ-Α΄)

Για την εγγραφή του ο εισαγόμενος ή νομίμως εξουσιοδοτημένο πρόσωπο καταθέτει στη Γραμματεία του Τμήματος, τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

  • Αίτηση για εγγραφή (χορηγείται από τη Γραμματεία του Τμήματος)
  • Τίτλος απόλυσης: ευκρινές φωτοαντίγραφο απολυτηρίου ή πτυχίου ή αποδεικτικού του σχολείου αποφοίτησης
  • Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86, στην οποία ο εισαγόμενος δηλώνει ότι δεν είναι εγγεγραμμένος σε άλλη σχολή ή τμήμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα.
  • Τέσσερις (4) φωτογραφίες τύπου αστυνομικής ταυτότητας.
  • Ευκρινές φωτοαντίγραφο βεβαίωσης πρόσβασης, μόνο για όσους πέτυχαν από το Γενικό Λύκειο και ΕΠΑΛ – ΟΜΑΔΑ Β΄ (90% και 10) (δεν κατατίθεται ποτέ η πρωτότυπη βεβαίωση πρόσβασης). Αν η βεβαίωση πρόσβασης έχει εκδοθεί από ιδιωτικό σχολείο, τότε αυτή θα πρέπει να φέρει βεβαίωση του γνήσιου της υπογραφής από τη Δ/νση Δ.Ε. στην οποία υπάγεται το σχολείο.
  • Διαγραφή (Αποφοιτήριο) από άλλο ΤΕΙ ή ΑΕΙ (αν υπάρχει προηγούμενη εγγραφή)
  • Φωτοαντίγραφο δελτίου αστυνομικής ταυτότητας (ευκρινές φωτοαντίγραφο)

Κατά την προσέλευσή τους για εγγραφή οι εισαχθέντες πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα/διαβατήριο ή άλλο δημόσιο έγγραφο από το οποίο να αποδεικνύονται τα ονομαστικά τους στοιχεία και η ακριβής ημερομηνία γέννησης.

Κατά την εγγραφή στο Τμήμα, η Γραμματεία ελέγχει και αντιπαραβάλλει τα στοιχεία των εγγραφόμενων με το ατομικό δελτίο επιτυχίας τους και το επίσημο αντίγραφο του ονομαστικού πίνακα.

Για τα δικαιολογητικά των εγγραφών των φοιτητών των ειδικών κατηγοριών Β, Γ και Δ μπορείτε να μεταβείτε στην παρακάτω εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας: http://www.uop.gr/images/stories/foitites/eggrafes_eguklios_2014.pdf

Από τη Γραμματεία