Ολοκλήρωση Εργασιών 2ου Τακτικού Συνεδρίου ΠΕΔιΣ

Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2015

Αγαπητές και αγαπητοί σύνεδροι,

Εκ μέρους της Επιστημονικής Επιτροπής του 2ου Τακτικού Συνεδρίου του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων (ΠΕΔιΣ) του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου, θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά για τη συνεισφορά σας στην κατά γενική αναγνώριση επιτυχή έκβασή του.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου, που έλαβαν χώρα μεταξύ 11 και 13 Δεκεμβρίου 2015, παρουσιάστηκαν 125 πρωτότυπες και εξαιρετικά ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις από νέες/ους αλλά και καταξιωμένες/ους επιστήμονες που προέρχονται  από διαφορετικά ΑΕΙ, ΤΕΙ και ερευνητικά κέντρα της Ελλάδας και του εξωτερικού. Τις  ανακοινώσεις παρακολούθησε ενεργά με σχόλια, ερωτήσεις και παρεμβάσεις ένα ευρύ αλλά εξειδικευμένο κοινό αποτελούμενο από 500 περίπου ερευνητές και φοιτητές με γνωστικά και ερευνητικά ενδιαφέροντα συναφή με το θέμα του Συνεδρίου.

Οι εισηγήσεις που παρουσιάστηκαν στο Συνέδριο αναρτώνται σταδιακά αυτές τις μέρες στην πλατφόρμα του Τμήματος ΠΕΔιΣ (http://econtent.pedis.uop.gr/conf/index.php/psirconf/2015).

Επίσης, φωτογραφίες από όλες τις εργασίες του Συνεδρίου έχουν δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα του ΠΕΔιΣ στο facebook (https://www.facebook.com/pedis.uop/).

Με την ευκαιρία αυτή, θα ήθελα εκ μέρους της Επιστημονικής Επιτροπής να εκφράσω τη βαθιά ευγνωμοσύνη μου σε όλες/ους όσες/οι (μέλη ΔΕΠ, διοικητικό προσωπικό και φοιτητές) εργάστηκαν εντατικά τους προηγούμενους μήνες για την άρτια προετοιμασία του Συνεδρίου, καθώς και στους χορηγούς για την έμπρακτη στήριξή τους. Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλονται στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Καθηγητή κ. Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος έθεσε υπό την αιγίδα της Προεδρίας τη διοργάνωση του Συνεδρίου.

Κλείνοντας, θα ήθελα να σας προσκαλέσω να συναντηθούμε εκ νέου επιστημονικά για να παρουσιάσουμε και να συζητήσουμε την έρευνα μας στο 3ο Τακτικό Συνέδριο του Τμήματος ΠΕΔιΣ, το οποίο θα διεξαχθεί το τριήμερο 8-10 Δεκεμβρίου 2017.

Με θερμές ευχές για καλές γιορτές,

Νικόλαος Τζιφάκης
Επίκουρος Καθηγητής
Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων
Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου