Χαιρετισμός Συντονιστικού Οργάνου του κοινού ΠΜΣ

Αγαπητές Υποψήφιες, Αγαπητοί Υποψήφιοι,

Σε μια ιστορική και ενδιαφέρουσα περίοδο τα Πανεπιστήμια Πελοποννήσου και ΝΕΑΠΟΛΙΣ Πάφου Κύπρου ένωσαν δυνάμεις. Η εξωστρέφεια, η συνέργεια και η επένδυση στη γνώση είναι η απάντηση στη κρίση και το πέρασμα στην ανάπτυξη. Είναι μια πρωτοποριακή συνεργασία, η πρώτη στο είδος της.

Η έναρξη του κοινού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και του Τμήματος Οικονομικής και Χρηματοοικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου ΝΕΑΠΟΛΙΣ στην ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ με κατευθύνσεις:

  1. Διεθνή Επιχειρηματικότητα
  2. Διεθνή Ασφάλεια
  3. Διεθνή Ανάπτυξη

συνιστά για όλους μας μια σημαντική πρόκληση.

Αυτή η πρόκληση συνδέεται τόσο με την ανάγκη παραγωγής σύγχρονης γνώσης όσο και με την ανάγκη ανάπτυξης ενός προγράμματος σπουδών που να ανταποκρίνεται στις οικονομικές και κοινωνικές αλλαγές που συμβαίνουν τόσο στην Ελλάδα και στη Κύπρο όσο και στον γεωπολιτικό και γεωοικονομικό περίγυρο.

Το ΠΜΣ, μέσα από τις τρεις κατευθύνσεις καλύπτει ένα ιδιαίτερα ευρύ φάσμα διεπιστημονικών γνωστικών αντικειμένων και προσφέρει την εξειδίκευση που απαιτείται για να καλύψει σημαντικά κενά τόσο στην ελληνική και κυπριακή ακαδημαϊκή κοινότητα όσο και στην αγορά εργασίας στις δύο χώρες και την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και της ΝοτιοΑνατολικής Ευρώπης.

Την ίδια στιγμή:

  • Παρέχουμε τη δυνατότητα στο φοιτητή και στη φοιτήτρια να συμμετέχουν στο ΠΜΣ με περιορισμένο κόστος, δημιουργώντας ένα ευέλικτο πρόγραμμα σπουδών που αξιοποιεί τις νέες τεχνολογίες και υλοποιώντας αυτό σε μη εργάσιμες ημέρες και ώρες,
  • Αναπτύσσουμε το πρόγραμμα προβλέποντας μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική δαπάνη για το φοιτητή, τη φοιτήτρια,
  • Εντατικοποιούμε τις προσπάθειές μας για την εξεύρεση υποτροφιών και χορηγιών με σκοπό την περαιτέρω μείωση του κόστους.

Ευελπιστούμε ότι σε αυτή την προσπάθεια θα σας έχουμε συνοδοιπόρους. Με αυτό τον τρόπο θα είμαστε όλοι μαζί σε μια πιο πλεονεκτική θέση να αντιμετωπίσουμε με μεγαλύτερη επιτυχία τη νέα εποχή.

Εκ μέρους του Συντονιστικού Οργάνου του Προγράμματος,

Καθηγητής Ηλίας Ντινένης, Πρόεδρος Συντονιστικού Οργάνου, Πρύτανης Πανεπιστημίου ΝΕΑΠΟΛΙΣ Πάφου Καθηγητής Παντελής Σκλιάς, Μέλος Συντονιστικού Οργάνου, Πρόεδρος Τμήματος ΠΕΔΙΣ