Συχνές ερωτήσεις

Πού βρίσκεται το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων;

Το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Αριστοτέλους 1 και Λεωφ. Αθηνών στην Κόρινθο. (Πάνω από την Ηλεκτρονική, στον 1ο όροφο)

Πού μπορώ να δω το Πρόγραμμα Σπουδών;

Το Πρόγραμμα Σπουδών είναι διαθέσιμο στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα του ΠΕΔΙΣ στο πεδίο Σπουδές→Προπτυχιακές Σπουδές→Πρόγραμμα Σπουδών.

Τι είναι ο Σύμβουλος Σπουδών;

Στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων λειτουργεί ο θεσμός του Συμβόλου Σπουδών. Κάθε φοιτητής έχει τη δυνατότητα να απευθύνεται στο Σύμβουλο Σπουδών που τον έχει αναλάβει, προκειμένου να ενημερώνεται για ζητήματα που αφορούν το Πρόγραμμα Σπουδών, την επιλογή των μαθημάτων και της κατεύθυνσης και τη γενικότερη οργάνωση των σπουδών του.

Πώς μπορώ να μάθω ποιος είναι ο δικός μου Σύμβουλος Σπουδών;

Στον ιστότοπο του Τμήματος επιλέξτε Φοιτητές→Σύμβουλοι Σπουδών.

Πώς μπορώ να ενημερωθώ για το Erasmus;

Στον ιστότοπο του Τμήματος επιλέξτε Σπουδές→Πρόγραμμα ERASMUS υπάρχουν όλες οι απαραίτητες πληροφορίες. 

Πώς μπορώ να ενημερωθώ για την Πρακτική Άσκηση;

Στον ιστότοπο του Τμήματος, επιλέξτε Σπουδές→Προπτυχιακές Σπουδές→Πρακτική Άσκηση υπάρχουν όλες οι απαραίτητες πληροφορίες.

Πώς ενημερώνομαι για τυχόν έκτακτες αλλαγές στο πρόγραμμα;

Η Γραμματεία βγάζει ενημέρωση σχετικά με οποιαδήποτε αλλαγή στο Πρόγραμμα. Οι ανακοινώσεις αυτές φαίνονται στο eclass στο μάθημα «:: Ανακοινώσεις :: Προπτυχιακά ::»

Πώς ενημερώνομαι για τους βαθμούς της εξεταστικής;

Οι βαθμοί της εξεταστικής αναρτώνται στο Students Web. Η πρόσβαση γίνεται με χρήση των κωδικών χρήστη του UOP (π.χ. psir12345 και συνθηματικό)

Πώς ενημερώνομαι για τους βαθμούς των προόδων;

Ο υπεύθυνος διδάσκων αναρτά τη βαθμολογία των προόδων στο E-class με σχετικό έγγραφο ή και στον πίνακα ανακοινώσεων.

Υπάρχει πιο εύχρηστο περιβάλλον email από το mail.uop.gr;

Υπάρχει ένα πιο φιλικό περιβάλλον διεπαφής στη δ/νση econtent.pedis.uop.gr/psirmail το οποίο λειτουργεί προσωρινά και μέχρι να αναβαθμιστεί το mail.uop.gr.

Μπορώ να ενημερώνομαι στο προσωπικό μου email (π.χ. yahoo, gmail, hotmail);

Το επίσημο email του Παν/μίου είναι το Uop δηλ. της μορφής psir12345 και όλη η αλληλογραφία του Παν/μίου κατευθύνεται εκεί. Αν θέλετε να λαμβάνετε το uop στο προσωπικό σας email θα χρειαστείτε τις ρυθμίσεις που αναφέρει η δ/νση πληροφορικής σχετικά με το Email. Ωστόσο η γραμματεία και οι καθηγητές του τμήματος δεν είναι υποχρεωμένοι να απαντάνε σε προσωπικά email, δηλ. εκτός uop, για λόγους ασφαλείας προσωπικών δεδομένων (λ.χ. μέσω Yahoo, gmail hotmail κλπ. μπορεί εύκολα κάποιος να προσποιηθεί ότι είναι εσείς).

Ποιες ώρες εξυπηρετεί η Γραμματεία τους φοιτητές;

Η Γραμματεία εξυπηρετεί τους φοιτητές κάθε Τρίτη έως Παρασκευή 11:00-13:00. Σε περίπτωση έκτακτων αλλαγών βγαίνει σχετική ανακοίνωση.

Ποιες ώρες είναι ανοιχτή η βιβλιοθήκη (Παράρτημα ΠΕΔιΣ);

Το τακτικό ωράριο λειτουργίας της Βιβλιοθήκης (Παράρτημα ΠΕΔιΣ) είναι Δευτέρα έως Παρασκευή 08:30-15:00. Το ωράριο λειτουργίας της Βιβλιοθήκης επεκτείνεται τις ημέρες διδασκαλίας των Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων. Σχετική μηνιαία ανακοίνωση ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους.

Υπάρχουν εθελοντικές ομάδες που επικουρούν στη λειτουργία και τις δράσεις του τμήματος;

Υπάρχει μια εθελοντική ομάδα που λειτουργεί από το 2010 και συντονίζει ο κ. Νικήτας-Σπύρος Κουτσούκης. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ομάδα, αλλά και τον τρόπο συμμετοχής σε αυτή θα βρείτε στην σχετική ιστοσελίδα. Ενίοτε συστήνονται και άλλες ad hoc ομάδες για συγκεκριμένες δραστηριότητες, όπως επιστημονικά συνέδρια, ειδικές εκδηλώσεις ή τελετές τις οποίες συντονίζει πάντοτε κάποιος καθηγητής του τμήματος. Οι ομάδες αυτές συστήνονται κατόπιν σχετικών ανακοινώσεων.

Υπάρχουν ερευνητικές ομάδες;

Στο τμήμα λειτουργούν διάφορες ερευνητικές ομάδες που συντονίζουν καθηγητών του τμήματος, οι οποίες δραστηριοποιούνται στην έρευνα θεμάτων που άπτονται της Πολιτικής Επιστήμης, των Διεθνών Σχέσεων και άλλων επιστημονικών πεδίων που θεραπεύονται στο τμήμα ΠΕΔιΣ. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην σελίδα Έρευνα → Ερευνητικά κέντρα και ομάδες. Για να συμμετάσχετε σε μία ομάδα παρακολoυθείτε τις ανακοινώσεις ή απευθυνθείτε στους καθηγητές που τις συντονίζουν ή στους σχετικού ιστότοπους.  Η συμμετοχή στις ομάδες αυτές είναι ανεξάρτητη του προγράμματος σπουδών, αλλά προσφέρει μία πρώτης τάξης επαφή με την έρευνα στις πολιτικές επιστήμες και ταυτόχρονα καλλιεργεί δεξιότητες συνεργασίας και επαγγελματισμού. 

Τι μπορώ να κάνω αφού αποφοιτήσω; Ποια μπορει να είναι η επαγγελματική μου αποκατάσταση;

Οι επιλογές ενός απόφοιτου του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων είναι απεριόριστες, καθώς μπορεί να εργαστεί σε διάφορους φορείς. Μερικοί από αυτούς είναι οι ΜΚΟ, το Διπλωματικό Σώμα, οι Πολυεθνικές Εταιρίες, η Δημοσιογραφία και πολλά άλλα. Συζητήστε με το σύμβουλο σπουδών σας ή με κάποιον καθηγητή του τμήματος σχετικά.

Τι είναι οι «επι πτυχίω» και οι «τελειόφοιτοι» φοιτητές;

Οι «επί πτυχίω» είναι όσοι έχουν συμπληρώσει τα 4 χρόνια σπουδών. Οι «τελειόφοιτοι» είναι όσοι ολοκληρώνουν το 4ο έτος σπουδών.

Ποια είναι η πρόσβαση για το Τμήμα σχετικά με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς;

Το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων βρίσκεται σχεδόν δίπλα από τον Σταθμό των ΚΤΕΛ. Ο προαστιακός απέχει περίπου 20′ με τα πόδια. Υπάρχουν ραδιοταξί, αλλά η πιάτσα των ταξί στην κεντρική πλατεία της Κορίνθου βρίσκεται σε απόσταση 5 λεπτά με τα πόδια.

Χρήσιμα τηλέφωνα σε περίπτωση ανάγκης;

    • Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων: 2741 040040
    • Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου: 2741 361400
    • Αστυνομικό Τμήμα Κορίνθου: 2741 077222
    • Πυροσβεστική Κορίνθου: 2741 024600

Περί των συχνών ερωτήσεων

Έκδοση 1.0. (1 Ιούνιου 2015.)

Ο κατάλογος αυτός συντάχθηκε από την εθελοντική ομάδα φοιτητών ΠΕΔιΣ. Την επιμέλεια της αρχικής έκδοσης είχε η κ. Φιλιώ Γεωργιάδου.

Έχω μία ερώτηση που δεν έχει απαντηθεί!

Υπόβαλέ την μέσω της ακόλουθης φόρμας και θα την απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό.