Δια-Βίου Μάθηση

Δια βίου μάθηση στο ΠΕΔιΣ

Με σκοπό:

  1. τη σύνδεση με την τοπική κοινωνία μέσα από τις ευκαιρίες παροχής γνώσης και εξειδίκευσης,
  2. τη σύνδεση του Τμήματος με την αγορά εργασίας,
  3. την παροχή εξειδικευμένης και εφαρμοσμένης γνώσης στους φοιτητές μας,

Το τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων αναπτύσσει από το ακαδημαϊκό έτος 2013-14 προγράμματα Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης για αποφοίτους ΑΕΙ-ΤΕΙ και αποφοίτους Λυκείου.

Διαβάστε περισσότερα για τις σχετικές πρωτοβουλίες παρακάτω.

Πανεπιστήμιο της Κοινωνίας: Πρόγραμμα επιμόρφωσης για τους πολίτες της Κορινθίας

Το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με μεγάλη χαρά ανακοινώνει τη διοργάνωση του «Πανεπιστημίου της Κοινωνίας» που θα πραγματοποιηθεί για τρίτη ακαδημαϊκή χρονιά. Πρόκειται για κύκλο 14 διαλέξεων που απευθύνεται στο ευρύ κοινό. Πολίτες της Κορίνθου, των γειτονικών περιοχών και της Πελοποννήσου θα έχουν την ευκαιρία να διευρύνουν τις γνώσεις και τον προβληματισμό τους για σύγχρονα ζητήματα της κοινωνίας, της πολιτικής και της οικονομίας με τη συνδρομή νέων επιστημόνων κι ερευνητών.

Κάθε ενδιαφερόμενος απόφοιτος λυκείου ή και ανώτερης μόρφωσης μπορεί, κατόπιν δωρεάν εγγραφής με την υποβολή σχετικής αίτησης μέχρι και τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου, να παρακολουθήσει ελεύθερα τις διαλέξεις που θα δώσουν επισκέπτες ερευνητές, διδάσκοντες και υποψήφιοι διδάκτορες του Τμήματος. Θα δίνονται Τετάρτες 18.00-20.00, ξεκινώντας από τις 11 Οκτωβρίου, στις εγκαταστάσεις του Τμήματος στην Κόρινθο (Αριστοτέλους 1 & Λεωφόρος Αθηνών). Σ’ όσους παρακολουθήσουν τουλάχιστον 11 διαλέξεις θα χορηγηθεί βεβαίωση συμμετοχής. Θα δοθεί προτεραιότητα στους αιτούντες που δεν είναι φοιτητές του Τμήματος (φοιτητές του Τμήματος θα γίνουν δεκτοί εφόσον προκύψουν κενές θέσεις).

Νεανικό Καλοκαιρινό Σχολείο

Υπεύθυνος: Σωτήρης Ρούσσος, Αναπληρωτής Καθηγητής.

Το ΠΕΔιΣ διοργανώνει σε ετήσια βάση το Νεανικό Καλοκαιρινό Σχολείο, που έχει ως γλώσσα εργασίας την αγγλική και το οποίο λαμβάνει χώρα στις νέες κτιριακές εγκαταστάσεις που διαθέτει στην παραθαλάσσια πόλη του Κιάτο. Το Σχολείο αποσκοπεί να αποτελέσει μια χρήσιμη εκπαιδευτική εμπειρία για φοιτητές προπτυχιακού, μεταπτυχιακού και διδακτορικού επιπέδου οι οποίοι, ευρισκόμενοι στον προθάλαμο εκκίνησης της ερευνητικής ή επαγγελματικής καριέρας τους, ενδιαφέρονται να αποκτήσουν ή να βελτιώσουν τις γνώσεις τους σε γνωστικά πεδία όπως είναι η ανάπτυξη και οι μεσογειακές σπουδές.

Σχετικές Ανακοινώσεις (Ελληνικά)

Φθινοπωρινό Σχολείο για στελέχη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων

Υπεύθυνος: Αστέρης Χουλιάρας, Καθηγητής.

Σε συνεργασία με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και το τμήμα Οικονομικών Επιστημών, Παν/μιο Πελοποννήσου.

Το Φθινοπωρινό Σχολείο είναι μια κοινή πρωτοβουλία του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης & Διεθνών Σχέσεων και του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με χορηγό το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Στο Φθινοπωρινό Σχολείο, όπου διδάσκουν πανεπιστημιακοί, ερευνητές και στελέχη διεθνών οργανισμών και ΜΚΟ απευθύνεται σε στελέχη ΜΚΟ από όλη την Ελλάδα. Στο διάστημα 2012-4 τα σεμινάρια του σχολείου θα έχουν πραγματοποιηθεί σε 6 ελληνικές πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Ιωάννινα, Κομοτηνή) και θα έχουν εκπαιδευθεί στελέχη 175 Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων στο σχεδιασμό, υλοποίηση και αξιολόγηση ανθρωπιστικών και αναπτυξιακών προγραμμάτων. Στα πλαίσια του Σχολείου έχει εκδοθεί το βιβλίο Σχεδιασμός, Υλοποίηση και Αξιολόγηση Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (επιμ. Α. Χουλιάρας, Π. Λιαργκόβας) εκδόσεις Παπαζήση) που διανεμήθηκε σε 300 ΜΚΟ σε ολόκληρη την Ελλάδα.

http://ngoschooluop.wordpress.com/ [☍]