Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου παρέχει σε επιστήμονες τη δυνατότητα διεξαγωγής Μεταδιδακτορικής Έρευνας (Μ.Ε.) σε τομείς που εμπίπτουν στα ερευνητικά ενδιαφέροντα ή / και στα γνωστικά αντικείμενα των Τμημάτων του, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και τις κείμενες διατάξεις.

Η Μεταδιδακτορική Έρευνα έχει ως βασικούς στόχους:

α) την επέκταση των αποτελεσμάτων της διδακτορικής διατριβής του ερευνητή σε νέες επιστημονικές κατευθύνσεις που ενδιαφέρουν το Τμήμα,
β) την ανάπτυξη νέων ερευνητικών περιοχών στο Τμήμα, συναφών με την επιστημονική περιοχή της διατριβής του ερευνητή,
γ) τη συμβολή στην προσέγγιση ειδικών ερευνητικών προβλημάτων που απασχολούν το Τμήμα
δ) την ενίσχυση επιστημόνων ικανών να συμβάλλουν στην πρόοδο της επιστήμης, της έρευνας και των εφαρμογών,
ε) την ανάδειξη του ακαδημαϊκού κύρους και τη διεθνή διάκριση του ερευνητικού έργου του Πανεπιστημίου.

Δείτε εδώ το ΦΕΚ 4189/30.11.2017που περιλαμβάνει το πλαίσιο που διέπει τη Μεταδιδακτορική Έρευνα στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.
Μεταδιδάκτορες
Ιωάννης Νιούτσικος

«Ανταγωνιστικοί εξοπλισμοί και ένοπλες αντιπαραθέσεις: η περίπτωση της Ελλάδας και της Τουρκίας από το 1833 έως σήμερα (ARCADE)»
Με χρηματοδότηση του Ελληνικού Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ.) στο πλαίσιο της Δράσης «2η Προκήρυξη ερευνητικών έργων ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ. για την ενίσχυση Μεταδιδακτορικών Ερευνητών/τριών» (Αριθμός Έργου: 00789).
Η έρευνα πραγματοποιείται στο ΠΕΔιΣ σε συνεργασία με το The Sir Michael Howard Centre for the History of War του King’s College London και το Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Αποτελεί την πρώτη συστηματική και ολοκληρωμένη μελέτη των ανταγωνιστικών εξοπλισμών μεταξύ της Ελλάδας και της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας/Τουρκίας, καθώς και της συσχέτισής τους με το ξέσπασμα ενόπλων αντιπαραθέσεων μεταξύ των δύο αυτών κρατών από τα μέσα του 19ου αιώνα έως τις μέρες μας.
Ερευνητική Ομάδα
Δρ Ιωάννης Νιούτσικος (Επιστημονικός Υπεύθυνος)
Δρ Κωνσταντίνος Τραυλός
Μαγδαληνή Δασκαλοπούλου
Ανδρέας Λιούμπας
Ιωάννης Μπόγρης
Ευστάθιος Κουτσουράκης
Συμβουλευτική Επιτροπή
Αναπληρωτής Καθηγητής Ευστάθιος Τ. Φακιολάς
Καθηγητής Νικήτας-Σπύρος Κουτσούκης †
Ιστοσελίδα: https://www.arcadeproject.gr/
———————————————————-
———————————————————-
Με υποτροφία του ΙΚΥ στο πλαίσιο της Πράξης με τίτλο: «Ενίσχυση Μεταδιδακτόρων Ερευνητών/Ερευνητριών – Β κύκλος» του ΕΠ ΑΝΑΔΕΔΒΜ (ΕΣΠΑ 2014-2020)
Επιβλέπων: Ευστάθιος Φακιολάς
Ο κ. Ιωάννης Νιούτσικος είναι διδάκτορας του King’s College London, Department of War Studies. Η ερευνητική του πρόταση έχει θέμα “H Συμφιλίωση Μετά από Εμφύλιες Συγκρούσεις: Η Περίπτωση της Ελλάδας από το 1949 έως το 2009.

Βασιλική Πέτσα

Με υποτροφία του ΙΚΥ (Πρόγραμμα “Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση – Ενίσχυση μεταδιδακτόρων ερευνητών/ερευνητριών. Διάρκεια υποτροφίας/έρευνας: 2017-2019)
Επιβλέπουσα: Βασιλική Λαλαγιάννη
Η κα Πέτσα Βασιλική είναι διδάκτορας Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Η ερευνητική της πρόταση διερεύνησε ζητήματα διαπολιτισμού και ταυτότητας στις αφηγήσεις ταξιδιών της πρόσφατης ελληνικής κινηματογραφικής παραγωγής υπό το πρίσμα του είδους της «ταινίας δρόμου» (road movie).

Μαρίνα Ελευθεριάδου

Με υποτροφία του ΙΚΥ (Πρόγραμμα “Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση – Ενίσχυση μεταδιδακτόρων ερευνητών/ερευνητριών. Διάρκεια υποτροφίας/έρευνας: 2017-2019)
Επιβλέπων: Σωτήρης Ρούσσος
Η κα Μαρίνα Ελευθεριάδου είναι διδάκτορας Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Η ερευνητική της πρόταση μελέτησε ζητήματα ριζοσπαστικοποίησης σε προσφυγικούς πληθυσμούς, εξετάζοντας το ενδεχόμενο ριζοσπαστικοποίησης του προσφυγικού πληθυσμού που βρίσκεται στην Ελλάδα και περιπτώσεις εκδήλωσης βίαιων φαινομένων στους χώρους υποδοχής και εγκατάστασης.

Ενημερωμένο: Μαρτίου