Διήμερο Κινηματογραφικό Εργαστήρι

Τίτλος:

“Από την προσωπική μαρτυρία στη μεγάλη ιστορία”

Επιστημονική υπεύθυνη:

Κωνσταντίνα Ε. Μπότσιου, Αναπλ. Καθηγήτρια Σύγχρονης Ιστορίας και Διεθνούς Πολιτικής, Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων

Περιγραφή

Το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων και το Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής της Σχολής Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, σας προσκαλούν σε Διήμερο Κινηματογραφικό Εργαστήριο με τον σκηνοθέτη Βασίλη Λουλέ στις 26 και 27 Μαρτίου 2018, 16:00-20:00 στην Κόρινθο στην Αίθουσα 2 του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων (Λεωφ. Αθηνών και Αριστοτέλους 1).

Ο Βασίλης Λουλές είναι δημιουργός πολλών ιστορικών και ανθρωπολογικών ντοκυμαντέρ («Φιλιά εις τα παιδιά», «Πέρασα κι εγώ από κει κι είχα παπούτσια από χαρτί», «Συναντήσεις με τη μητέρα μου Λέλα Καραγιάννη» κ.ά.). Διαθέτει πολύχρονη εμπειρία σε Κινηματογραφικά Εργαστήρια σε πανεπιστήμια και σε καλοκαιρινά σχολεία στην Ελλάδα, ενώ προσκαλείται συχνά σε Πανεπιστήμια της Ευρώπης, των ΗΠΑ και του Καναδά για να προβάλει και να αναλύσει τις ταινίες του σε ανοιχτές δημόσιες εκδηλώσεις.

Το Εργαστήριο απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, όπως και σε υποψήφιους διδάκτορες και ερευνητές των δύο Τμημάτων. Για την παρακολούθηση δεν απαιτείται προηγούμενη επαγγελματική εμπειρία στο χώρο του κινηματογράφου, παρά μόνο ενδιαφέρον και περιέργεια για το σινεμά και την προφορική ιστορία. Στόχος είναι, στο τέλος, να μπορεί ο καθένας, έχοντας πάρει τα βασικά εφόδια της μεθόδου εργασίας, να χρησιμοποιεί αυτή τη γνώση στο δικό του ερευνητικό έργο, στη δική του καταγραφή ιστοριών, στη δική του ταινία, μέσα στη σχολική τάξη και σε κάθε άλλη σχετική δράση του. Για το σκοπό αυτό, θα δοθεί εκ των προτέρων υλικό προς μελέτη στους συμμετέχοντες.

Για να δείτε ολόκληρο το κείμενο της πρόσκλησης παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Προϋποθέσεις συμμετοχής

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να απευθύνουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά ή έντυπα στην κα Ηλιάνα Φώτη, Γραμματεία Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων  έως τις 19 Μαρτίου 2018 (ilianafoti@uop.gr, Τηλ.: 27410-40040).

Θα ενημερωθούν όσοι επελέγησαν να παρακολουθήσουν το Εργαστήρι, την εβδομάδα προ της έναρξής του.

Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν μαζί τους:

α) Laptop και φωτογραφική μηχανή. Όσοι διαθέτουν, μπορούν να φέρουν και βιντεοκάμερα μαζί με μπαταρίες, καλώδια, κάρτες, μετασχηματιστές κ.λ.π., για μεταφορά στοιχείων από και προς τον υπολογιστή. Δεν είναι απαραίτητο να έχει ο καθένας όλα αυτά, αρκεί να υπάρχει ο ανωτέρω εξοπλισμός ανά 4-5 άτομα.

β) Ει δυνατόν, αλλά όχι απαραίτητο, να έχουν εγκατεστημένα στον υπολογιστή τους προγράμματα επεξεργασίας εικόνας και βίντεο (τύπου Photoshop, Movie Maker ή τα αντίστοιχά τους) και να ξέρουν τον χειρισμό τους.

 

Οργάνωση:

  • Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων
  • Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής

Γλώσσα εκδήλωσης:

  • Ελληνικά
  • Αγγλικά

Ημερομηνία / Ώρα: 16:00, 26/03/2018 - 27/03/2018

Τοποθεσία / Χώρος: Αριστοτέλους 1 & Λ. Αθηνών , Κόρινθος, Κορινθίας, 20132, Κόρινθος

Χάρτης

Φόρτωση χάρτη...