Καινοτόμες δράσεις από το EURvoice και το ΠΕΔιΣ

Ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2022 το διεθνές ερευνητικό πρόγραμμα EURvoice στο οποίο μετείχε ως εταίρος το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου μέσω του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων. Οι δραστηριότητες του EURvoice και τα αποτελέσματά τους βασίζονται στην ανοικτή εκπαίδευση και σε καινοτόμες πρακτικές. Προωθούν την ενεργό ιδιότητα του πολίτη, τη συμμετοχή των νέων στα κοινά, τη συνηγορία νέων. Ειδικά σχεδιασμένες για ομάδες-στόχους και προσαρμοσμένες στις ανάγκες τους, βοηθούν τους εργαζόμενους με νέους και τις συναφείς οργανώσεις να ενδυναμώσουν τους νέους, μέσω ψηφιακών τεχνολογιών καθώς και με άλλα μέσα.

Στον ιστότοπο του προγράμματος https://eurvoice.net/#/el/ αναρτώνται τα αποτελέσματά του που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία curriculums πρωτότυπων εργαστηρίων με τη συμμετοχή νέων ή για εργαζόμενους με νέους, διαδραστικό χάρτη στον οποίο μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος να εντοπίσει ποικίλες συναφείς δράσεις ανά τον κόσμο, σύντομα βίντεο με χρήσιμες οδηγίες, αλλά και με αφηγήσεις νέων και εργαζόμενων με νέους, υλικό για καμπάνιες ενημέρωσης και δημοσιότητας.

Στη σύμπραξη του ΕURvoice με επικεφαλής τον οργανισμό Subjective Values Foundation (Ουγγαρία) συμμετείχαν ακόμη οι ακόλουθοι φορείς: Celje Youth Center (Σλοβενία), European Dialogue (Σλοβακία), Federation of Children’s and Youth Municipal Councils (Ουγγαρία), TDM 2000 International (Ιταλία), Τhe Future Now Association (Βουλγαρία). Από το Τμήμα μας συμμετείχαν ως επιστημονικός υπεύθυνος ο επίκουρος καθηγητής Σωτήρης Πετρόπουλος και ως μέλη της ερευνητικής ομάδας ο καθηγητής Αστέρης Χουλιάρας και ο επίκουρος καθηγητής Σωτήρης Βανδώρος.