Ο ένοπλος αγώνας για την παλαιστινιακή αυτοδιάθεση

Το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου διοργανώνει στο πλαίσιο του μαθήματος «Βία και Πολιτική», διάλεξη με θέμα:

«Ο ένοπλος αγώνας για την παλαιστινιακή αυτοδιάθεση»

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26 Απριλίου 2023 και ώρα 18:30 στην Αίθουσα 4.

Θα μιλήσει η Δρ. Ζακία Άκρα, Αρχισυντάκτρια του Κέντρου Μεσογειακών, Μεσανατολικών και Ισλαμικών Σπουδών (ΚΕΜΜΙΣ).Ζακία Άκρα (Ph.D)

Η Ζακία Άκρα είναι διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Έχει ολοκληρώσει το μεταπτυχιακό της στην Πολιτική της Μέση Ανατολή στο SOAS, Λονδίνο, (2014), η πτυχιακή της έρευνα ήταν σχετικά με την εξωτερική πολιτική της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης/ Παλαιστινιακής Αρχής. Για το δεύτερο μεταπτυχιακό της στη Διεθνή Πολιτική Οικονομία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και πολιτικών μελετών, Αθήνα (2015), της χορηγήθηκε υποτροφία από το Ίδρυμα Ωνάση (2014-2015) για τη διεξαγωγή πρωτογενούς έρευνας για την αναπτυξιακή βοήθεια της Ελλάδας στην Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης/ Παλαιστινιακής Αρχής. Ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές της σπουδές στο Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Αθήνα, για την οποία της δόθηκε υποτροφία από το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών (2005-2011). Μιλά Ελληνικά, Αγγλικά, Αραβικά, και ιταλικά και έχει εργαστεί για πολλά χρόνια ως μεταφράστρια/διερμηνέας. Ως ειδική για θέματα πολιτιστικά, θρησκευτικά, κοινωνικά και πολιτικά στην Μέση Ανατολή, η Ζακία Άκρα έχει συνεργαστεί ως δια-διαπολιτισμικός μεσολαβητής και διερμηνέας με ξένους ανταποκριτές και ειδησεογραφικές ομάδες εντός Ελλάδας και στο εξωτερικό καθώς και με ΜΚΟ όπως το Οικουμενικό Πρόγραμμα Προσφύγων- της Ιεράς Συνόδου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ελλάδος – εταίρος της Ύπατης Αρμοστείας. Ήταν επίσης μέλος της ερευνητικής ομάδας του Κέντρου για τον Θρησκευτικό Πλουραλισμό στην Μέση Ανατολή (CRPME) – πρωτοβουλία του ΥΠΕΞ. Είναι μέλος της ερευνητικής ομάδας στο Κέντρο Μεσογειακών, Μεσανατολικών και Ισλαμικών Σπουδών (ΚΕΜΜΙΣ) από τον Απρίλιο του 2010.