Εκδήλωση με θέμα: «Έλληνες στην Αφρική: Από την Εποχή της Αποικιοκρατίας ως τις Μέρες μας»

Τίτλος:

Έλληνες στην Αφρική: Από την Εποχή της Αποικιοκρατίας ως τις Μέρες μας

Ομιλητές:

  • Νικόλαος Μεταξίδης
  • Αντώνης Χαλδαίος

Περιγραφή

Η εκδήλωση οργανώνεται από τον Επιστημονικός Όμιλος Νέων Πολιτικών Επιστημόνων σε συνεργασία με την αντιπροσωπεία του στην Κόρινθο, και το Hellenic African Studies Network, στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων.

Την εκδήλωση θα χαιρετήσει ο Δρ Αστέρης Χουλιάρας, καθηγητής του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης & Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Βιογραφικά ομιλητών

Ο Νίκος Μεταξίδης σπούδασε οικονομικά στο πανεπιστήμιο Μακεδονίας και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος εξειδίκευσης από το πανεπιστήμιο Paris 2 (DEA Development and Civilisation). Είναι διδάκτορας οικονομικών (πανεπιστήμιο Θεσσαλίας) και ανθρώπινης γεωγραφίας (University Michel de Montaigne – Bordeaux 3 (France). Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συνδέονται με την περιφερειακή γεωγραφία με έμφαση στην Αφρική και την κοινωνικοοικονομική μελέτη της ελληνικής και λιβανέζικης διασποράς στην υποσαχάρια Αφρική. Τον ενδιαφέρουν επίσης ζητήματα οικονομικής ανάπτυξης με έμφαση στη μελέτη των πολιτισμικών χαρακτηριστικών της ανάπτυξης και της επιχειρηματικότητας.

Ο Αντώνης Χαλδαίος είναι υποψήφιος διδάκτορας του τμήματος Ελληνικών και Λατινικών σπουδών στο πανεπιστήμιο του Γιοχάνεσμπουργκ. Είναι κάτοχος M.A. στην Κοινωνική Ανθρωπολογία και Ιστορία. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζουν στη μελέτη της ελληνικής διασποράς στη Βόρεια και Ανατολική Αφρική. Ειδικεύεται στην κοινωνική και οικονομική ζωή των Ελλήνων και στις σχέσεις τους με τους ντόπιους πληθυσμούς στο πλαίσιο της διαδικασίας κατασκευής της πολιτισμικής και εθνικής τους ταυτότητας. Ενδιαφέρεται επίσης για τη μελέτη της επιρροής της μετα-αποικιοκρατίας στη ζωή και εξέλιξη των ελληνικών κοινοτήτων στην Αφρική. Έχει δημοσιεύσει μια μονογραφία για τους Έλληνες στο Μαρόκο (Ο ελληνισμός του Μαρόκου, Η ελληνική παροικία 1904-2012). Ασχολείται τώρα με την ελληνική διασπορά στη Τυνησία.

Οργάνωση:

  • Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων
  • Hellenic African Studies Network
  • Επιστημονικός Όμιλος Νέων Πολιτικών Επιστημόνων Κορίνθου (Ε.Ο.ΝΕ.Π.Ε.)

Γλώσσα εκδήλωσης:

  • Ελληνικά
  • Αγγλικά

Πρόσθετες Πληροφορίες

Με το πέρας της εκδήλωσης θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Ημερομηνία / Ώρα: 13:00, 29/10/2013

Τοποθεσία / Χώρος: Νοταρά 38, Κόρινθος, 201 00

Χάρτης

Φόρτωση χάρτη...