Προσομοίωση Ευρωπαϊκών Θεσμικών Οργάνων EUropa.S. 2016

Τίτλος:

Προσομοίωση Ευρωπαϊκών Θεσμικών Οργάνων  EUropa.S. 2016

Περιγραφή

Το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στηρίζει τη δράση Προσομοίωση Ευρωπαϊκών Θεσμικών Οργάνων  EUropa.S. 2016 που διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Έρευνας & Κατάρτισης Ευρωπαϊκών Θεμάτων – Ι.Ε.Κ.Ε.Θ. για 7η συνεχόμενη χρονιά στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και το Γαλλικό Ινστιτούτο στην Αθήνα στις 22 – 25 Απριλίου 2016, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών.

Το EUropa.S. αποτελεί μια νεανική πρωτοβουλία προσομοίωσης πέντε θεσμικών Οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Συμβούλιο της Ε.Ε., Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ευρωπαϊκό Δικαστήριο). Αποτελεί παιχνίδι ρόλων, όπου ο κάθε συμμετέχοντας αναλαμβάνει την εκπροσώπηση ενός μέλους από τα Θεσμικά Όργανα, ενώ διαπραγματευόμενοι σε μια συγκεκριμένη θεματολογία στοχεύουν στην ψήφιση κειμένων Αποφάσεων, αντικατοπτρίζοντας τις απόψεις των νέων της Ευρώπης.

Έχει συγκεντρώσει μέχρι σήμερα περισσότερους από 1.900 συμμετέχοντες από όλη την Ευρώπη, ενώ υποστηρικτής της δράσης είναι ο Επίτροπος για την Παιδεία, τον Πολιτισμό, τη Νεολαία και τον Αθλητισμό, κο. Tibor Navracsics. Μεταξύ των υποστηρικτών της δράσης είναι το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, η Κοσμητείας της Σχολής Επιχειρηματικών, Οικονομικών & Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, το Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Βρετανικό Συμβούλιο στην Αθήνα, καθώς επίσης και άλλων φορέων δημοσίου και ιδιωτικού χαρακτήρα.

Οι δηλώσεις συμμετοχών θα παραμένουν ανοιχτές μέχρι και τις 29 Φεβρουαρίου 2016 για τις θέσεις Ευρωβουλευτών, Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων, υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε., μελών του Δικαστηρίου, Δημοσιογράφων, Μεταφραστών και Επικουρικού Προσωπικού.

Οργάνωση:

  • Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων
  • Ινστιτούτο Έρευνας & Κατάρτισης Ευρωπαϊκών Θεμάτων – Ι.Ε.Κ.Ε.Θ.
  • Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών

Γλώσσα εκδήλωσης:

  • Ελληνικά

Ημερομηνία / Ώρα: 00:00, 22/04/2016 - 25/04/2016

Τοποθεσία / Χώρος: Δεληγιώργη, Πειραιάς, Αττικής, 18534, Πειραιάς

Χάρτης

Φόρτωση χάρτη...