Τελετή Αναγόρευσης Nicholas Greenwood Onuf

OnufΑναγόρευση του Ομότιμου Καθηγητή του Florida International University και Fulbright Επισκέπτη Καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, Nicholas Greenwood Onuf,σε Επίτιμο Καθηγητή του Τμήματος (Πρόσκληση και πρόγραμμα αναγόρευσης)

Μετά από απόφαση της Κοσμητείας της Σχολής Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ο Ομότιμος Καθηγητής του Florida International University και Fulbright Επισκέπτης Καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, Nicholas Greenwood Onuf, αναγορεύεται σε Επίτιμο Καθηγητή του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Η τελετή αναγόρευσης θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 31 Μαΐου 2016 και ώρα 12:00, στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου (Δαμασκηνού και Κολοκοτρώνη).

Το πρόγραμμα και η πρόσκληση για την τελετή αναγόρευσης είναι διαθέσιμα εδώ.

Σύντομο βιογραφικό του Nicholas Greenwood Onuf

Ο Nicholas G. Onuf είναι Ομότιμος Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων του Florida International University και Fulbright Scholar στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Γεννήθηκε το 1941 στις ΗΠΑ και σπούδασε στα πανεπιστήμια Johns Hopkins και Yale. Κατά τη διάρκεια της διακεκριμένης ακαδημαϊκής του καριέρας δίδαξε σε διεθνώς καταξιωμένα πανεπιστήμια όπως το Georgetown University, το American University της Washington D.C. και το International University of Florida.

Ο Onuf έχει ανοίξει νέους ορίζοντες στη μελέτη των Διεθνών Σχέσεων και θεωρείται ως ένας από τους πνευματικούς πατέρες και θεμελιωτές της Κονστρουκτιβιστικής θεώρησης των Διεθνών Σχέσεων. Είναι άξιο αναφοράς το γεγονός ότι οι Neumann και Wæver (The Future of International Relations: Masters in the Making?, 1997) τον κατατάσσουν στους δώδεκα σημαντικότερους θεωρητικούς των Διεθνών Σχέσεων της εποχής μας, ενώ οι Griffiths, Roach & Solomon (Fifty Key Thinkers in International Relations, 2nd ed, 2009) τον συγκαταλέγουν στους 50 σημαντικότερους σύγχρονους διανοούμενους των Διεθνών Σχέσεων.

Στο πλούσιο συγγραφικό του έργο περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα βιβλία: World of Our Making (1989), Federal Union, Modern World (with Peter Onuf, 1993); The Republican Legacy in International Thought (1998), Nations, Markets, and War (with Peter Onuf, 2006), International Legal Theory (2008) και Making Sense, Making Worlds (2013).

Ημερομηνία / Ώρα: 12:00, 31/05/2016

Τοποθεσία / Χώρος: Δαμασκηνού & Κολοκοτρώνη, Κόρινθος, 20132

Χάρτης

Φόρτωση χάρτη...