Χαράλαμπος Τσιλιώτης

Βαθμίδα: Επίκουρος Καθηγητής
Γνωστικό Αντικείμενο: Συνταγματικό Δίκαιο
eMail @ UoP: htsil@uop.gr
Γραφείο: Γ1
Τηλέφωνο (Εσωτερικό): 27410 40056 Εσωτ.(5456)
Επιτροπές:

Συνοπτικό βιογραφικό σημείωμα

Ο Χαράλαμπος Τσιλιώτης γεννήθηκε στον Κορυδαλλό Αττικής το 1965. Το 2010 εξελέγη Επίκουρος Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Είναι Δικηγόρος από το 1990 με συνεχή παρουσία στην δικαστηριακή πρακτική και έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στη Νομική Σχολή του Ruprecht-Karls-Universität της Χαϊδελβέργης στην Γερμανία, όπου αναγορεύτηκε Διδάκτορας Νομικής το 1998 με θέμα «Η συνταγματική προστασία της ελευθερίας του ανταγωνισμού και η επίδρασή της στις σχέσεις Ιδιωτικού Δικαίου».

Υπήρξε υπότροφος του Ιδρύματος Friedriech Naumann. Διετέλεσε επισκέπτης επιστήμονας στο Max-Planck-Institut για το Συγκριτικό Δημόσιο Δίκαιο και το Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο την περίοδο 1997-1998 και επισκέπτης Καθηγητής στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Αμβούργου το 2011.

Έχει διατελέσει αναπληρωματικό μέλος της Επιτροπής Ανταγωνισμού την περίοδο 2008-2009 και ειδικός σύμβουλος στην Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης την περίοδο 2004-2009 με ιδιαίτερη ενασχόληση στην Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή.

Έχει διδάξει Συνταγματικό (Θεμελιώδη δικαιώματα) και Ευρωπαϊκό Συνταγματικό Δίκαιο στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και έχει πραγματοποιήσει πολλές επιστημονικές εισηγήσεις σε συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Πέραν της διδακτορικής του διατριβής έχει πάνω από 40 δημοσιεύσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό στα ελληνικά, αγγλικά και γερμανικά.

Τον Απρίλιο του 2010 εξελέγη Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και διορίστηκε στην θέση αυτή το 2013. Διδάσκει Συνταγματικό Δίκαιο, Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο και Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Συνταγματολόγων, της Εταιρίας Φορολογικού Δικαίου και Δημοσιονομικών Μελετών, της Ένωσης Συγκριτικού Δημοσίου Δικαίου, της Ελληνικής Ένωσης Ευρωπαϊκού Δικαίου, της Ένωσης Ελλήνων Δικονομολόγων, της Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων, της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιολόγων (SIPE) και πρόσφατα της Εταιρίας Διοικητικών Μελετών .

Μιλάει ως ξένες γλώσσες αγγλικά, γερμανικά και γαλλικά.

Επιλεγμένες Δημοισεύσεις