Δωρεάν σίτιση σε πυρόπληκτους φοιτητές

Το Τμήμα Φοιτητικών Θεμάτων  ενημερώνει ότι κατά την 133η συνεδρίαση της Συγκλήτου (31/07/2018) του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου αποφασίστηκε η παροχή δωρεάν σίτισης στους πυρόπληκτους φοιτητές.

Τα σχετικά δικαιολογητικά που θα πρέπει να προσκομιστούν επιπλέον των δικαιολογητικών, όπως έχουν ανακοινωθεί στην από 22/06/2018 ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, είναι τα ακόλουθα:

  1. Ληξιαρχική πράξη θανάτου γονέα, από την οποία να προκύπτει ο τόπος, η ημερομηνία και η αιτία θανάτου. Το δικαιολογητικό αυτό απαιτείται εάν επήλθε θάνατος γονέα εξαιτίας του συμβάντος (πυρκαγιές 23ης και 24ης Ιουλίου 2018).
  2. Υπεύθυνη δήλωση ότι:

α) Η μόνιμη κατοικία (1η κατοικία) έχει καταστραφεί ολοσχερώς ή έχει υποστεί τέτοιας έκτασης λειτουργικές ζημιές που την καθιστούν μη κατοικήσιμη ή ότι η επιχείρηση γονέα έχει καταστραφεί ολοσχερώς, εξαιτίας του συμβάντος (πυρκαγιές 23ης και 24ης Ιουλίου 2018). Σε αποκλειστική προθεσμία έξι (6) μηνών από την κατάθεση της αίτησης- υπεύθυνης δήλωσης, οφείλει ο δικαιούχος να προσκομίσει και σχετική βεβαίωση του οικείου δήμου από την οποία να αποδεικνύονται οι ως άνω υλικές καταστροφές, άλλως χάνει το χορηγηθέν δικαίωμα.

β) Δήλωση Ε1 του γονέα, στη δήλωση του οποίου φαίνεται το τέκνο ως προστατευόμενο μέλος ή του ιδίου του τέκνου αν κάνει αυτοτελή δήλωση, προς απόδειξη της μόνιμης κατοικίας, ή βεβαίωση από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. από την οποία να προκύπτει η έδρα της επιχείρησης, αν επικαλείται καταστροφή επιχείρησης, ανεξαρτήτως του αν η επιχείρηση ανήκει στον γονέα στη δήλωση του οποίου το τέκνο εμφανίζεται ως προστατευόμενο μέλος ή στον έτερο γονέα.