Επιστολή Προέδρου προς τους νέους φοιτητές και τις νέες φοιτήτριες 2019-20


Αγαπητές φοιτήτριες και αγαπητοί φοιτητές,

Θερμά συγχαρητήρια για την εισαγωγή σας στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων (ΠΕΔιΣ) του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου! Αναμφίβολα, πρόκειται για το επιστέγασμα μιας επίμονης, συστηματικής και δύσκολης προσπάθειας.

Ξεκινάτε τις σπουδές σας σε ένα πανεπιστημιακό Τμήμα με ιδιαίτερα δυναμική πορεία και ευρεία αναγνωσιμότητα τόσο στον ακαδημαϊκό του χώρο του όσο και στην αγορά εργασίας. Το Τμήμα ΠΕΔιΣ χαρακτηρίζεται για την έντονη εξωστρέφειά του (η οποία έχει επιφέρει σημαντικές συνεργασίες με Πανεπιστήμια του εξωτερικού) και για το διεπιστημονικό και άρτια δομημένο Πρόγραμμα Προπτυχιακών Σπουδών. Είμαστε περήφανοι που το Τμήμα μας έχει καταφέρει σε σύντομο χρονικό διάστημα να έχει μια πλούσια επιστημονική δραστηριότητα, να παρέχει υψηλού επιπέδου διδασκαλία (σύμφωνα με τις βέλτιστες πρακτικές της Διαδικασίας της Μπολόνια και με τη χρήση νέων τεχνολογιών), να εκπονεί καινοτόμο έρευνα στα πλαίσια διεθνών ανταγωνιστικών προγραμμάτων και να προσφέρει σημαντικές προοπτικές για την επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων του.

Σας προσκαλώ να περιηγηθείτε στο διαδικτυακό τόπο του Τμήματός μας και να ενημερωθείτε τόσο για τις διαδικασίες όσο και για το περιεχόμενο των σπουδών σας. Διαβάστε τον Οδηγό Σπουδών και τον Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας, μελετήστε τη δομή του Προγράμματος Σπουδών, γνωρίστε τα μέλη του Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού και διατρέξτε τις δημοσιεύσεις και τα ερευνητικά τους ενδιαφέροντα. Διαπιστώστε την ποιότητα του Τμήματος του οποίου αποτελείτε, πλέον, μέλη, μελετώντας την πολύ θετική Έκθεση που συνέταξε η Επιτροπή Εξωτερικής Αξιολόγησης του Τμήματος (αποτελούμενη από καθηγητές της αλλοδαπής), η οποία έχει αναρτηθεί στο διαδικτυακό μας τόπο καθώς και την εξίσου θετική Έκθεση Πιστοποίησης του Προπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών. Το ΠΕΔιΣ συγκαταλέγεται στα 50 πρώτα Τμήματα ΑΕΙ της χώρας, των οποίων το προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών έχει ήδη επιτυχώς πιστοποιηθεί από επιτροπή καθηγητών της αλλοδαπής.

Τα μέλη του διοικητικού προσωπικού είναι στη διάθεσή σας για την ενημέρωση και την υποστήριξη που θα χρειαστείτε σε αυτή την φάση των εγγραφών και της εισαγωγής σας στο νέο περιβάλλον. Σας συνιστώ να συμμετάσχετε στις ενημερώσεις που απευθύνονται στους πρωτοετείς φοιτητές και θα γίνουν στα πλαίσια της «Εβδομάδας Προσαρμογής». Επίσης επιδιώξτε να γνωριστείτε μεταξύ σας καθώς και με τους παλαιότερους συναδέλφους σας. Έχει σημασία να δημιουργήσετε δίκτυα επικοινωνίας με όλα τα μέλη της ακαδημαϊκής μας κοινότητας.

Εκ μέρους του συνόλου του διδακτικού και διοικητικού προσωπικού σας καλωσορίζω στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και σας εύχομαι γόνιμες και αποδοτικές σπουδές και, βέβαια, μια ευχάριστη φοιτητική ζωή.

Με εκτίμηση,

Νικόλαος Τζιφάκης
Αναπληρωτής Καθηγητής
Πρόεδρος Τμήματος