Έναρξη μαθημάτων με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως διδασκαλίας στις 23/3/2020

Σας ενημερώνουμε ότι, στο πλαίσιο της διεξαγωγής των μαθημάτων με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως διδασκαλίας για όσο διάστημα ισχύει η απαγόρευση διεξαγωγής μαθημάτων με φυσική παρουσία, στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων έχει επιλεγεί η πλατφόρμα Cisco Webex Meetings.

Για την επιτυχή σύνδεση στην πλατφόρμα, οι φοιτητές θα πρέπει να κάνουν τις ακόλουθες ενέργειες:

1. Να εγκαταστήσουν το λογισμικό, σύμφωνα με τις οδηγίες που είναι διαθέσιμες στον ακόλουθο σύνδεσμο:

Επισημαίνεται ότι δεν χρειάζεται οι φοιτητές να κάνουν εγγραφή στη σελίδα της Cisco. Αρκεί να εγκαταστήσουν το λογισμικό σύμφωνα με τις οδηγίες.

Συστήνεται στους φοιτητές, μετά από την εγκατάσταση του λογισμικού, να κάνουν, ιδανικά μέσα στο σαββατοκύριακο, δοκιμή στον σύνδεσμο https://www.webex.com/test-meeting.html

2. Να διαθέτουν κάμερα, μικρόφωνο και ηχεία.
3. Να έχουν οπωσδήποτε εγγραφεί στο eclass του κάθε μαθήματος που θα παρακολουθήσουν (https://eclass.uop.gr/)

Έχει ήδη γίνει η απαραίτητη τεχνική προεργασία και αναμένεται οι τελευταίες τεχνικές λεπτομέρειες να διευθετηθούν άμεσα, ώστε τα εξ αποστάσεως μαθήματα να ξεκινήσουν τη Δευτέρα, 23/3/2020, κατά τις μέρες και ώρες που προβλέπονται στο ωρολόγιο πρόγραμμα του εαρινού εξαμήνου 2019-20.

Ο διδάσκων αναρτά εγκαίρως στο eclass κάθε μαθήματός του ανακοίνωση που αφορά:

  1. την ετοιμότητα ή όχι της εξ αποστάσεως διδασκαλίας, καθώς και
  2. τον σύνδεσμο (link) για το online μάθημα.

Προσοχή:

Τα μαθήματα «Αγγλικά ΙΙ» και «Education Policy», θα πραγματοποιηθούν μέσω της πλατφόρμας Skype for Business, η οποία έχει επιλεγεί από το Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Αναλυτικές οδηγίες για τη σύνδεση στα δύο ανωτέρω μαθήματα, μπορούν οι φοιτητές να βρουν στον σύνδεσμο http://dsep.uop.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1209&Itemid=336&lang=el