Δηλώσεις συγγραμμάτων εαρινού εξαμήνου 2019-20

Σας ενημερώνουμε ότι η διαδικασία υποβολής των δηλώσεων για την επιλογή διδακτικών συγγραμμάτων από τους δικαιούχους φοιτητές έχει ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί έως την Κυριακή 26 Απριλίου 2020.

Η διανομή των διδακτικών συγγραμμάτων θα πραγματοποιηθεί με κατ΄ οίκον παράδοση αυτών προς τους δικαιούχους φοιτητές, με ευθύνη των εκδοτικών οίκων μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών (courier). Αναμένεται να ξεκινήσει αμέσως μετά την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 15 Ιουνίου 2020.

Προκειμένου να καταστεί δυνατή η κατ΄ οίκον παράδοση των διδακτικών συγγραμμάτων κάθε φοιτητής οφείλει να δηλώσει μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΥΔΟΞΟΣ» τον τόπο παράδοσης στον οποίο επιθυμεί να του παραδοθούν τα διδακτικά συγγράμματα που έχει επιλέξει. Ως τόπος κατ΄ οίκον παράδοσης δύναται να ορισθεί οποιαδήποτε περιοχή εντός της ελληνικής επικράτεια και την Κύπρο. Για τον λόγο αυτό, οι δικαιούχοι φοιτητές, συμπεριλαμβανομένων των Κυπρίων φοιτητών, καλούνται να δηλώσουν τον «τόπο παράδοσης», συμπληρώνοντας τα πεδία της «Υποχρεωτικής Δήλωσης Διεύθυνσης», και συγκεκριμένα: Οδό, Αριθμό, ΤΚ, Περιοχή, Καλλικρατικό Δήμο, Περιφερειακή Ενότητα, Χώρα, ενώ παράλληλα καλούνται να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους (κινητό τηλέφωνο και e-mail).

Οι φοιτητές μπορούν να εισέρχονται κατ’ ευθείαν στην ιστοσελίδα www.eudoxus.gr, για να δηλώνουν και να παραλάβουν έως οχτώ (8) συγγράμματα μόνο από τα μαθήματα εκείνα τα οποία έχουν συμπεριλάβει κατά το εαρινό εξάμηνο ακαδ. έτους 2019-20 στη δήλωση μαθημάτων τους.

Δήλωση διδακτικών συγγραμμάτων έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν και οι φοιτητές που έχουν πραγματοποιήσει εκπρόθεσμη δήλωση μαθημάτων για το εαρινό εξάμηνο ακαδ. έτους 2019-20.

Σας υπενθυμίζουμε ότι  τα συγγράμματα για τα μαθήματα ελεύθερης επιλογής βρίσκονται καταχωρημένα στην κατηγορία «Χωρίς εξάμηνο» και όχι στο 6ο και 8ο εξάμηνο.

Επισημαίνεται ότι βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας οι φοιτητές που έχουν υπερβεί τα ν+2 έτη σπουδών δε δικαιούνται δωρεάν διδακτικά συγγράμματα.

Για τη δήλωση αυτή είναι απαραίτητη η χρήση των κωδικών πρόσβασης (username / password), που διαθέτουν οι φοιτητές για τις κεντρικές ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (π.χ. e-mail).

Σε περίπτωση που οι κωδικοί πρόσβασης δεν είναι λειτουργικοί ή είναι ελλιπείς, θα πρέπει να γίνεται επικοινωνία με την τεχνική υπηρεσία του Τμήματος (pedislab@uop.gr), ώστε να εξασφαλιστεί η κατοχή λειτουργικών κωδικών πρόσβασης.

Η εγκύκλιος είναι διαθέσιμη εδώ.