Οδηγίες για την έναρξη μαθημάτων χειμερινού εξαμήνου 2020-21 με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως διδασκαλίας (Τελ. ενημ. 9/10/20)

Σας ενημερώνουμε ότι, στο πλαίσιο της διεξαγωγής των μαθημάτων με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως διδασκαλίας, στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων έχει επιλεγεί η πλατφόρμα Cisco Webex Meetings.

Τα εξ αποστάσεως μαθήματα θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2020, κατά τις μέρες και ώρες που προβλέπονται στο ωρολόγιο πρόγραμμα του χειμερινού εξαμήνου 2020-21.

Για την επιτυχή σύνδεση στην πλατφόρμα, οι φοιτητές θα πρέπει να κάνουν τις ακόλουθες ενέργειες:

Α. Να εγκαταστήσουν το λογισμικό, σύμφωνα με τις οδηγίες που είναι διαθέσιμες στον ακόλουθο σύνδεσμο:

Επισημαίνεται ότι δεν χρειάζεται οι φοιτητές να κάνουν εγγραφή στη σελίδα της Cisco. Αρκεί να εγκαταστήσουν το λογισμικό σύμφωνα με τις οδηγίες.

Συστήνεται στους φοιτητές, μετά από την εγκατάσταση του λογισμικού, να κάνουν δοκιμή στον σύνδεσμο https://www.webex.com/test-meeting.html

Β. Να διαθέτουν κάμερα, μικρόφωνο και ηχεία.

Γ. Να έχουν οπωσδήποτε εγγραφεί στο eclass του κάθε μαθήματος που θα παρακολουθήσουν (https://eclass.uop.gr/), όπου ο διδάσκων αναρτά εγκαίρως ανακοίνωση που αφορά τον σύνδεσμο (link) για το online μάθημα.

Στους  πρωτοετείς, που ενδέχεται έως την έναρξη των μαθημάτων να μην έχει ολοκληρωθεί η ενεργοποίηση του ιδρυματικού τους λογαριασμού για πρόσβαση στο eclass, οι σύνδεσμοι των μαθημάτων Α εξαμήνου θα αποσταλούν στο e-mail επικοινωνίας που δήλωσαν κατά την ηλεκτρονική τους εγγραφή. Μετά από την ενεργοποίηση του Ιδρυματικού τους λογαριασμού θα πρέπει να εγγραφούν στα μαθήματα στο eclass και να ενημερώνονται από εκεί.

Προσοχή:

Το μάθημα «Εισαγωγή στο Δίκαιο» (Α εξάμηνο) θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας Skype for Business, η οποία έχει επιλεγεί από το Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Αναλυτικές οδηγίες για τη σύνδεση στο ανωτέρω μάθημα, μπορούν οι φοιτητές να βρουν στον σύνδεσμο http://dsep.uop.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1209&Itemid=336&lang=el