Πανεπιστήμιο της Κοινωνίας. Κύκλος Διαλέξεων σε συνεργασία με το μάθημα Jean Monnet Module “EURopen: Για μία Ανοιχτή Ευρώπη”


Το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του
Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ανακοινώνει τη διοργάνωση κύκλου συνολικά τεσσάρων διαδικτυακών διαλέξεων στο πλαίσιο του «Πανεπιστημίου της Κοινωνίας». Οι εν λόγω διαλέξεις θα διεξαχθούν στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «EURopen: Για μία Ανοιχτή Ευρώπη. Πολιτισμοί, φιλοσοφία, ιστορία»  (Jean Monnet Module) και θα δώσουν την ευκαιρία στους/στις ενδιαφερόμενους/ες να διευρύνουν τις γνώσεις και τον προβληματισμό τους για ζητήματα ιστορίας, πολιτισμού και φιλοσοφίας, τα οποία θα αναπτυχθούν από διακεκριμένους πανεπιστημιακούς καθηγητές και ειδικούς ερευνητές.

Για την παρακολούθηση των διαλέξεων, οι οποίες προσφέρονται δωρεάν, οι ενδιαφερόμενοι/ες θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή έως την Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021 στη Γραμματεία του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων (κ. Ματίνα Γκουβούση: matina@uop.gr). Σε όσους/ες παρακολουθήσουν τουλάχιστον τρεις από τις διαλέξεις, θα χορηγηθεί βεβαίωση συμμετοχής.

Το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής (επισυνάπτονται αναλυτικά βιογραφικά σημειώματα των ομιλητών):

Ημερομηνία Ομιλητής Θέμα διάλεξης
22/3/2021,
ώρα 17:00
Χρήστος Μαρσέλος (δοκιμιογράφος, μεταφραστής) «Καταβολές και δισταγμοί της Ευρώπης»
5/4/2021,
ώρα 17:00
Ευάνθης Χατζηβασιλείου (Καθηγητής στην  Ιστορία,  Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών) «Η διεθνής θέση της μεταπολεμικής Ευρώπης»
19/4/2021,
23/4/2021,
ώρα 17:00
Ιφιγένεια Μποτουροπούλου (Ομότιμη Καθηγήτρια στον Πολιτισμό, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών «Ο μύθος της αρπαγής της Ευρώπης στην τέχνη»
17/5/2021,
ώρα 17:00
Σταύρος Περεντίδης (Ομότιμος Καθηγητής στην Ιστορία των Θεσμών, Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών) «Βυζάντιο – Ευρώπη – Ουμανιστές»

Σημειώνεται ότι η διαδικτυακή αναμετάδοση των διαλέξεων θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας Cisco Webex. Στους/Στις συμμετέχοντες/ουσες θα στέλνεται κάθε φορά ειδικός σύνδεσμος, ο οποίος θα επιτρέπει την παρακολούθηση.