Jean Monnet Module EURopen: Θερινό Σχολείο 19-23 Ιουλίου

Το Θερινό Σχολείο «Το κοινό μας σπίτι, η Ευρώπη. Ευρωπαϊκή Ένωση: Διεπιστημονικές οπτικές» πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Jean Monnet Module EURopen.

Παρουσίαση του Θερινού Σχολείου

Στο Θερινό Σχολείο θα μελετηθούν βασικοί άξονες της ευρωπαϊκής Ένωσης μέσα από τις διεπιστημονικές οπτικές των διεθνών σχέσεων,  της ιστορίας των ιδεών, της μετανάστευσης, της κοινωνίας πολιτών, των τεχνών και του πολιτισμού. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στη μελέτη της ευρωπαϊκής ενοποίησης ως πρόσταγμα ειρήνης και αλληλεγγύης. Θα προσφερθεί έτσι ένα ευρύ φάσμα εννοιολογικών και επμεπιρικών προσεγγίσεων απαραίτητων για κάθε ακαδημαΪκή ή επαγγελματική σταδιοδρομία σχετική με την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και για την αυτοσυνειδησία κάθε Ευρωπαίου πολίτη.

Το Θερινό Σχολείο:

  • έχει διεπιστημονικό πρόγραμμα με κεντρικό άξονα την Ευρώπη
  • πραγματοποιείται εξ αποστάσεως και χωρίς δίδακτρα
  • διδάσκουν καθηγητές/τριες από ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια
  • προσφέρει σε φοιτητές/τριες 3 ΕCTS μονάδες (για τους φοιτητές του ΠΕΔΙΣ)

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε φοιτητές/τριες του προπτυχιακού κύκλου, σε αποφοίτους, σε φοιτητές/τριες του μεταπτυχιακού κύκλου, σε εκπαιδευτικούς και γενικότερα στην ευρύτερη Κοινωνία  Πολιτών.

Για να δείτε το πρόγραμμα πατήστε εδώ.

 Υποβολή αιτήσεων

Αιτήσεις γίνονται αποκλειστικά σε ηλεκτρονική μορφή  μέχρι και την Δευτέρα,  7 Ιουλίου, στον σύνδεσμο https://forms.gle/2nBzqbJr1Lnm7sAk8

Οι απαντήσεις θα σταλούν ατομικά στις 10 Ιουλίου.

Ενημερωτικά

Θα υπάρξει επιλογή, καθώς ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος.

Για τη λήψη του Διπλώματος απαιτείται η παρακολούθηση τουλάχιστον 25 ωρών μαθημάτων. Το απογευματινό πρόγραμμα (προαιρετικό)  θα ανακοινωθεί μετά από τις επιλογές των συμμετεχόντων. Οι σύνδεσμοι  για τη σύνδεση και παρακολούθηση των  μαθημάτων  θα αποσταλούν  σε εκείνους/ες που θα επιλεγούν από την Επιτροπή Επιλογής.