Έναρξη δηλώσεων συγγραμμάτων χειμερινού εξαμήνου 2021-2022

Οι δηλώσεις επιλογής των διδακτικών συγγραμμάτων για το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2021-2022 θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021 και θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως την Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2021.

Η διανομή των διδακτικών συγγραμμάτων θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή, 7 Ιανουαρίου 2022.

Δεδομένου ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία για την επιλογή εταιρείας ταχυμεταφοράς που προβλέπεται στην παρ., 5 του Άρθρου 2 της υπ’ αριθ. 125766/Ζ1/28.07.2016 ΚΥΑ (ΦΕΚ Β’ 2433), σημειώνεται ότι μέχρι να ολοκληρωθεί ο σχετικός διαγωνισμός, δε θα είναι προσωρινά εφικτή η αποστολή συγγραμμάτων μέσω εταιρείας ταχυμεταφοράς. Στις περιπτώσεις συγγραμμάτων για τις οποίες δεν έχει οριστεί σημείο διανομής εντός της Περιφερειακής Ενότητας στην οποία εδρεύει το Τμήμα των ενδιαφερόμενων φοιτητών, τα συγγράμματα αυτά θα εμφανίζονται διαθέσιμα προς επιλογή από τους φοιτητές επισημαίνοντας ωστόσο με σχετικό ενημερωτικό μήνυμα ότι θα υπάρξει καθυστέρηση στην αποστολή τους. Η αποστολή των εν λόγω συγγραμμάτων θα μπορέσει να δρομολογηθεί αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας. Μέχρι να επιλεγεί εταιρεία ταχυμεταφοράς και εντός της περιόδου δηλώσεων συγγραμμάτων, οι φοιτητές θα έχουν τη δυνατότητα να τροποποιήσουν τη δήλωσή τους, ώστε να παραλάβουν κάποιο άλλο άμεσα διαθέσιμο σύγγραμμα.

Οι φοιτητές μπορούν να εισέρχονται απευθείας στην ιστοσελίδα www.eudoxus.gr, για να δηλώνουν και να παραλάβουν έως οχτώ (8) συγγράμματα μόνο από τα μαθήματα εκείνα τα οποία έχουν συμπεριλάβει κατά το χειμερινό εξάμηνο ακαδ. έτους 2021-2022 στη δήλωση μαθημάτων τους.

Σας γνωρίζουμε ότι η πλατφόρμα του «Εύδοξος» δεν συνδέεται με το πρόγραμμα e-secretary. Γι’ αυτό προτείνεται όταν δηλώνετε συγγράμματα να έχετε ελέγξει πρώτα τη δήλωση μαθημάτων σας. Μπορεί στην πλατφόρμα του συστήματος «Εύδοξος» να σας προσφέρονται παραπάνω μαθήματα, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα δηλώσετε όλα εφόσον δεν έχουν δηλωθεί στο πρόγραμμα e-secretary της Γραμματείας.

Τα συγγράμματα για τα μαθήματα ελεύθερης επιλογής βρίσκονται καταχωρημένα στην κατηγορία «Χωρίς εξάμηνο». Τα συγγράμματα των μαθημάτων ελεύθερης επιλογής που είναι μαθήματα κατεύθυνσης κατ’ επιλογή στην άλλη κατεύθυνση είναι καταχωρημένα στο 5ο και 7ο εξάμηνο.

Επισημαίνεται ότι βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας οι φοιτητές που έχουν υπερβεί τα ν+2 έτη σπουδών δε δικαιούνται δωρεάν διδακτικά συγγράμματα.

Για τη δήλωση αυτή είναι απαραίτητη η χρήση των κωδικών πρόσβασης (username/password), που διαθέτουν οι φοιτητές για τις κεντρικές ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (π.χ. e-mail).

Για να δείτε τη σχετική εγκύκλιο πατήστε εδώ.