Δηλώσεις συγγραμμάτων εαρινού εξαμήνου 2021-2022

Σας ενημερώνουμε ότι οι δηλώσεις επιλογής των διδακτικών συγγραμμάτων για το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2021-2022 θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022 και θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 6 Μαΐου 2022 (Σχετική εγκύκλιος εδώ).

 Η διανομή των διδακτικών συγγραμμάτων θα ξεκινήσει την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022 και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 20 Μαΐου 2022.

Δεδομένου ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία για την επιλογή εταιρείας ταχυμεταφοράς που προβλέπεται στην παρ. 5 του Άρθρου 2 της υπ’ αριθ. 125766/Ζ1/28.07.2016 ΚΥΑ (ΦΕΚ Β’ 2433), σημειώνεται ότι δεν θα είναι εφικτή η αποστολή συγγραμμάτων μέσω εταιρείας ταχυμεταφοράς. Συνεπώς η διανομή συγγραμμάτων εαρινού εξαμήνου ακαδ. έτους 2021-2022 θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά μέσω των σημείων διανομής τα οποία υποδεικνύουν οι εκδοτικοί οίκοι και τα οποία βρίσκονται εντός των Περιφερειακών Ενοτήτων όπου εδρεύουν τα Τμήματα των Πανεπιστημίων όπου διδάσκεται το αντίστοιχο για το προτεινόμενο διδακτικό σύγγραμμα μάθημα.

Τα συγγράμματα για τα οποία οι εκδοτικοί οίκοι δεν έχουν ορίσει σημείο διανομής, δεν θα εμφανίζονται διαθέσιμα προς επιλογή από τους φοιτητές καθώς έχουν απενεργοποιηθεί.

Οι φοιτητές μπορούν να εισέρχονται απευθείας στην ιστοσελίδα www.eudoxus.gr, για να δηλώνουν και να παραλάβουν έως οχτώ (8) συγγράμματα μόνο από τα μαθήματα εκείνα τα οποία έχουν συμπεριλάβει κατά το εαρινό εξάμηνο ακαδ. έτους 2021-2022 στη δήλωση μαθημάτων τους.

Σας γνωρίζουμε ότι η πλατφόρμα του «Εύδοξος» δεν συνδέεται με το πρόγραμμα esecretary. Γι’ αυτό προτείνεται όταν δηλώνετε συγγράμματα να έχετε ελέγξει πρώτα τη δήλωση μαθημάτων σας. Μπορεί στην πλατφόρμα του συστήματος «Εύδοξος» να σας προσφέρονται παραπάνω μαθήματα, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα δηλώσετε όλα εφόσον δεν έχουν δηλωθεί στο πρόγραμμα e-secretary της Γραμματείας.

Τα συγγράμματα για τα μαθήματα ελεύθερης επιλογής βρίσκονται καταχωρημένα στην κατηγορία «Χωρίς εξάμηνο». Τα συγγράμματα των μαθημάτων ελεύθερης επιλογής που είναι μαθήματα κατεύθυνσης κατ’ επιλογή στην άλλη κατεύθυνση είναι καταχωρημένα στο 6ο και 8ο εξάμηνο.

Επισημαίνεται ότι βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας οι φοιτητές που έχουν υπερβεί τα ν+2 έτη σπουδών δε δικαιούνται δωρεάν διδακτικά συγγράμματα.

Για τη δήλωση αυτή είναι απαραίτητη η χρήση των κωδικών πρόσβασης (username/password), που διαθέτουν οι φοιτητές για τις κεντρικές ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (π.χ. e-mail).

Από τη Γραμματεία Τμήματος Π.Ε.Δι.Σ