Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για εγγραφή στο Μητρώο Φοιτητών της ΕΘΑΑΕ

Με την παρούσα πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και έχοντας υπόψη τις διατάξεις του ν. 4653/20 και ιδίως των άρθρων 8, 9 και 13 του ν. 4653/20, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι προπτυχιακοί φοιτητές που φοιτούν στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας να δηλώσουν υποψηφιότητα για εγγραφή τους στο Μητρώο Φοιτητών της ΕΘΑΑΕ (Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης * Οι όροι «φοιτητής», «φοιτητές» αναφέρονται σε όλα τα φύλα).
Σκοπός του Μητρώου Φοιτητών είναι η συμμετοχή ενός μέλους με φοιτητική ιδιότητα σε Επιτροπές Εξωτερικής Αξιολόγησης και Πιστοποίησης (ΕΕΑΠ) για την Πιστοποίηση των Προγραμμάτων Προπτυχιακών Σπουδών (ΠΠΣ) των ΑΕΙ, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην παρ. 1β. άρθρ. 13 του ν. 4653/2020.

Η υποβολή των αιτήσεων και των συνημμένων δικαιολογητικών στοιχείων θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρονικά μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής «Μητρώο Φοιτητών» https://experts.ethaae.gr/Students της ΕΘΑΑΕ. Οι ενδιαφερόμενοι/ες που επιθυμούν να ενταχθούν στο Μητρώο Φοιτητών της ΕΘΑΑΕ, καλούνται να εγγραφούν στην παραπάνω εφαρμογή και να συμπληρώσουν τα βιογραφικά τους στοιχεία, προκειμένου να υποβάλουν αίτηση υποψηφιότητας για ένταξη στο Μητρώο Φοιτητών της ΕΘΑΑΕ. Επίσης, θα πρέπει να επισυνάψουν τα παρακάτω αρχεία (σε μορφή pdf) με ονομασίες αντίστοιχα:
1. CV – ονοματεπώνυμο υποψηφίου/ας
2. Πιστοποιητικό ξένης γλώσσας/τίτλος σπουδών – ονοματεπώνυμο υποψηφίου/ας
3. Βεβαίωση Τμήματος – ονοματεπώνυμο υποψηφίου/ας
Το Μητρώο Φοιτητών αποτελεί διακριτή ηλεκτρονική εφαρμογή, η οποία περιλαμβάνει το ατομικό προφίλ και τα βιογραφικά στοιχεία του κάθε μέλους και υπόκειται στις διατάξεις περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Η υποβολή αιτήσεων παραμένει ανοικτή καθ’ όλη τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους.

Ακολουθεί η αναλυτική πρόσκληση.