ΠΕΔιΣ HUB

Aγαπητοί/ές φοιτητές/ήτριες,

Στο e-class του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων σχεδιάστηκε μία ηλεκτρονική πλατφόρμα  με την ονομασία «ΠΕΔιΣ Hub», προκειμένου να ενισχύσει και να διευρύνει τις δυνατότητες του Τμήματος να σας παράσχει υπηρεσίες που δεν σχετίζονται άμεσα με τις σπουδές σας.

Αφορά στην κοινωνική σας ζωή κατά τη διάρκεια των σπουδών σας. Οι πληροφορίες που θα αναρτήσετε θα είναι προσβάσιμες σε όλους/ες τους συμφοιτητές και τις συμφοιτήτριές σας καθώς και στο ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό του Τμήματος.

Ο σκοπός είναι αφενός να καλλιεργηθούν κοινωνικές σχέσεις και να δημιουργηθούν συνέργειες μεταξύ σας και αφετέρου να διευκολυνθεί το Πανεπιστήμιο στο σχεδιασμό της πρόσβασής σας σε συγκεκριμένους κοινωνικούς και αθλητικούς χώρους. Ακόμη, μέσω της πλατφόρμας, οι διδάσκοντες/ουσες του Τμήματος μπορούν να αναζητήσουν φοιτητές/ήτριες με συγκεκριμένα ενδιαφέροντα ή και συγκεκριμένες δεξιότητες με τους/τις οποίους/ες θα μπορούσαν να συνεργαστούν.

Η συμμετοχή σ’ αυτή την πλατφόρμα είναι προαιρετική.

Για να δηλώσετε τα ενδιαφέροντά σας, θα πρέπει αφού συνδεθείτε στο e-class με τον ιδρυματικό σας λογαριασμό, να επιλέξετε την «Εγγραφή σε μάθημα».

Ακολούθως, θα επιλέξετε την κατηγορία «Μαθήματα εκτός προγράμματος σπουδών»… 

 

…θα βρείτε το μάθημα «ΠΕΔιΣ Hub» και θα το επιλέξετε.
Πατώντας πλέον στο μάθημα επιλέγετε από το πλαϊνό μενού το «Ομάδες Χρηστών» για να εγγραφείτε στα αντίστοιχα ενδιαφέροντα που σας αφορούν, πατώντας το πορτοκαλί κουμπί «Εγγραφή», με το σχήμα δεξιού βέλους, στο τέλος της κάθε γραμμής του πίνακα επιλογών.


Η πλατφόρμα επιτρέπει -ενδεικτικά- χρησιμοποιώντας τις λειτουργίες του eclass, να ανταλλάξετε απόψεις σε στυλ chat, επιλέγοντας το «Κουβεντούλα», να δημιουργήσετε ή να συμμετάσχετε σε θέματα στις «Συζητήσεις» (forum), σε σχέση με τις κατηγορίες ομάδων χρηστών που δηλώσατε συμμετοχή, καθώς και άλλες λειτουργίες.

Τέλος, αν δεν επιθυμείτε πλέον τη συμμετοχή σας, υπάρχει η δυνατότητα να απεγγραφείτε από το μάθημα πηγαίνοντας στη λίστα μαθημάτων σας στο Χαρτοφυλάκιο χρήστη.

 

(Αρχική ανάρτηση 20/3/2023)