Η Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών: Φυσιογνωμία του θεσμού και αποτίμηση της συμβολής του στην άμβλυνση του δημοκρατικού ελλείμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Την Παρασκευή 07/04/2023 στις 15:15 στην Αίθουσα 1, θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του μαθήματος της Επικ. Καθηγήτριας κ. Ε. Ψυχογιοπούλου «Ευρωπαϊκοί Θεσμοί και Διακυβέρνηση» διάλεξη με θέμα:

«Η Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών: Φυσιογνωμία του θεσμού και αποτίμηση της συμβολής του στην άμβλυνση του δημοκρατικού ελλείμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης» 

Ομιλήτρια: Δρ. Άννα Κανδύλα, Ερευνήτρια στο Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ)

Η Άννα Κανδύλα είναι ερευνήτρια στο Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ). Σπούδασε Επικοινωνία και ΜΜΕ στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (BSc) και Πολιτική Συμπεριφορά (MA) στο Πανεπιστήμιο του Έσσεξ.  Είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου από το Τμήμα Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου της Φλωρεντίας. Σημείο αναφοράς της ερευνάς της αποτελεί η επίκαιρη συζήτηση που διεξάγεται στον ευρύτερο επιστημονικό χώρο σχετικά με τη δημοκρατία και τη δημοκρατική νομιμοποίηση σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.  Άρθρα της έχουν δημοσιευθεί στα επιστημονικά περιοδικά: Journal of Common Market StudiesComparative European Politics και Journal of Greek Media & Culture.