Συμμετοχή και διακρίσεις φοιτητών/τριων ΠΕΔιΣ – μελών του UoP MUN Society στο EUropa.S. και στο ThessisMUN

Μετά την συμμετοχή του UoP MUN (Model United Nations) Society στο EUropa.S 2022, οι φοιτητές του ΠΕΔΙΣ και καλύτεροι συμμετέχοντες, Παύλος Καραγιαννοδήμας στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ιωάννης Κολακές στην Ευρωκοινοβουλευτική Eπιτροπή ITRE, είχαν την τιμή να ταξιδέψουν στις Βρυξέλλες και να συνομιλήσουν με τον Ευρωβουλευτή κ. Στέλιο Κυμπουρόπουλο. Είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν το έργο που έκαναν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, καθώς και να συζητήσουν μαζί του για θέματα που απασχολούν τους νέους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Φέτος, το UoP MUN Society συμμετείχε και στη φετινή εκδοχή του EUropa.S. 2023, το οποίο έλαβε χώρα στις 7-10 Απριλίου στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, όπου για άλλη μια χρονιά το ΠΕΔΙΣ έδωσε το παρόν. Στο συνέδριο προσομοιώθηκαν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι Ευρωκοινοβουλευτικές Επιτροπές AFET, ITRE, INTA, CULT, καθώς και προσομοιώθηκαν το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιοσύνης και η Ευρωπαϊκή Κομισιόν. Όλοι οι συμμετέχοντες έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, εκπροσωπώντας το Τμήμα μας, στη μεγαλύτερη προσομοίωση Ευρωπαϊκών Θεσμών στα Βαλκάνια.

Θα θέλαμε να συγχαρούμε τους φοιτητές Δημήτρη Μπίθα στην Κομισιόν, Αλέξανδρο Χασάπογλου στο Συμβούλιο, Νίκο Κόκκαλη και Μαριθέα Σπηλιοπούλου στην ITRE, για τις διακρίσεις τους ως καλύτεροι συμμετέχοντες των επιτροπών τους.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Ινστιτούτο Έρευνας και Κατάρτισης Ευρωπαϊκών Θεμάτων για τη διοργάνωση του EUropa.S. και για την ευκαιρία συμμετοχής και τον Ευρωβουλευτή κ.Στέλιο Κυμπουρόπουλο που έδωσε στους φοιτητές μας αυτή τη μοναδική ευκαιρία συνάντησης μαζί του και παρουσίας στις Βρυξέλλες.


Φέτος το UoP MUN Society, συμμετείχε και στο ThessisMUN 2023, που έλαβε χώρα στις 19-23 Απριλίου στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη κάτω από την αιγίδα του Περιφερειακού Κέντρου Πληροφόρησης του ΟΗΕ στην Ελλάδα.

Το ThessisMUN είναι η μεγαλύτερη προσομοίωση Ηνωμένων Εθνών στην Ελλάδα. Προσομοιώθηκαν το Συμβούλιο Ασφαλείας, η πρώτη επιτροπή της Γενική Συνέλευσης DISEC, η τρίτη επιτροπή της Γενικής Συνέλευσης SOCHUM, το ECOSOC, το UN Human Rights Council, το International Maritime Organisation, το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, το Συμβούλιο της Ευρώπης και το ΝΑΤΟ.

Θα θέλαμε να συγχαρούμε τους φοιτητές του ΠΕΔιΣ για τη συμμετοχή τους, και ιδιαίτερα τους Ιωάννη Κολακέ και Παύλο Καραγιαννοδήμα για τις διακρίσεις τους, στο ECOSOC και Συμβούλιο Ασφαλείας εκπροσωπώντας τη Βραζιλία αντίστοιχα.