Ξεκλειδώνοντας τις δυνατότητες της νεολαίας: Προκλήσεις και ευκαιρίες για τη διαδικασία ένταξης των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ

Έδρα Jean Monnet στην Εξωτερική Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα Δυτικά Βαλκάνια και η SEE in Action συνδιοργάνωσε την Πέμπτη 01 Ιουνίου 2023, στις 18:30-20:30 ώρα Ελλάδος, μια διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα:

«Ξεκλειδώνοντας τις δυνατότητες της νεολαίας:
Προκλήσεις και ευκαιρίες για τη διαδικασία ένταξης
των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ»

Τα θέματα της συζήτησης αποτελούσαν η Ενεργειακή Μετάβαση, η Ελευθερία των Μέσων Ενημέρωσης και η «Διαρροή Εγκεφάλων».

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ένα πάνελ εμπειρογνωμόνων, οι οποίοι θα μοιραστούν τις σκέψεις και τις ιδέες τους σχετικά με τα θέματα αυτά. Αμέσως μετά, οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε εικονικές αίθουσες εργασίας, όπου συζήτησαν,  σχολίασαν και πρότειναν αλλαγές.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα αγγλικά μέσω της πλατφόρμας zoom.

Facebook Event: https://www.facebook.com/events/191173837187204

Ομιλητές

[Ενεργειακή Μετάβαση] Ankica Sokolic, συνιδρύτρια της Kolektiv Z, μιας νεανικής φεμινιστικής συλλογικότητας για το κλίμα και την κοινωνική δικαιοσύνη.

[«Διαρροή Εγκεφάλων»] Alba Brojka, επικεφαλής του τοπικού παραρτήματος στην Αλβανία, Γραφείο Περιφερειακής Συνεργασίας των Νέων (RYCO)

[Ελευθερία των Μέσων Ενημέρωσης] Nikola Burazer, Εκτελεστικός Διευθυντής, European Western Balkans

Συντονιστές

[Ενεργειακή Μετάβαση] Γιώργος Φλίγκος, Υπεύθυνος Έργου ΕΚΟ Ελλάδας.

[«Διαρροή Εγκεφάλων»] Donada Rata, Διευθύντρια έργου, Φιλελεύθερο Ινστιτούτο Τιράνων PASHKO

[Ελευθερία των Μέσων Ενημέρωσης] Ανδρέας Χαραλάμπους, Σύμβουλος Στρατηγικής Επικοινωνίας, για θέματα πολιτικής, βιωσιμότητας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.