Διεθνές πρόγραμμα υποτροφιών του αμερικανικού Ιδρύματος Fulbright

Αγαπητές φοιτήτριες, Αγαπητοί φοιτητές,

Ενημερώνεσθε για το διεθνές πρόγραμμα υποτροφιών του αμερικανικού Ιδρύματος Fulbright, Summer Institutes for Student Leaders from Europe, (https://www.fulbright.gr/en/scholarships-for-greek-citizens/programs/study-of-the-us-institutes-for-european-student-leaders). Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που απευθύνεται σε αριστούχους φοιτήτριες/τές (πρωτοετείς έως και τριτοετείς), ηλικίας έως 25 ετών και με άριστη γνώση αγγλικών. Η φετινή θεματολογία του προγράμματος είναι Environmental Issues, επομένως γνώση και/ή εμπειρία στα ζητήματα αυτά είναι θεμιτή.

Η υποτροφία εξασφαλίζει τη συμμετοχή σε ένα θερινό πρόγραμμα εκπαιδευτικού και πολιτιστικού χαρακτήρα στις ΗΠΑ, το οποίο ξεκινά περί τα μέσα-τέλη Ιουνίου 2024, με όλα τα έξοδα ταξιδίου, διαμονής, σίτισης, τροφείων και ασφάλισης καλυμμένα. Πρόκειται, για μια πολύ ανταγωνιστική υποτροφία, κύρους και εξαιρετικού ενδιαφέροντος, καθώς θα δώσει στους υποτρόφους τη μοναδική ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα πλούσιο ακαδημαϊκό και πολιτιστικό πρόγραμμα στις ΗΠΑ, συνδιαλεγόμενοι/μες με φοιτητές από άλλες χώρες.

Εφέτος το Ίδρυμα Fulbright δίνει την ιδιαίτερη ευκαιρία σε ορισμένα ιδρύματα της χώρας, μεταξύ των οποίων και το Πανεπιστήμιό μας, να προτείνουν 1 έως 2 υποψηφίους, χωρίς όμως η εισήγηση αυτή να είναι δεσμευτική για το Ίδρυμα, αφού η αξιολόγηση των υποψηφίων περιλαμβάνει και επίσημη συνέντευξη. Την εισήγηση θα κάνει η Επικ. Καθηγήτρια του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κα. Μαρία Κουρή, ως Fulbright Ambassador για το ΠαΠελ.

Επομένως, εάν ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε, τα βήματα είναι τα ακόλουθα: 

  1. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το πρόγραμμα και την υποτροφία εδώ: https://www.fulbright.gr/en/scholarships-for-greek-citizens/programs/study-of-the-us-institutes-for-european-student-leadersγια να δείτε εάν κατ’ αρχάς σας ενδιαφέρει και εάν πληροίτε τα προβλεπόμενα κριτήρια (βλ. eligibility requirements).
  2. Εάν ενδιαφέρεστε και πληροίτε τα κριτήρια, θα πρέπει να στείλετε ένα απαντητικό μήνυμα με κοινοποίηση στην κα. Κουρή (mkouri@go.uop.gr) συνοδευόμενο από ένα αναλυτικό βιογραφικό σας στα αγγλικά, μέχρι την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023.
  3. Στη συνέχεια, θα καθοριστεί μια εξ αποστάσεως συνέντευξη με την κα. Κουρή και θα ενημερωθείτε για τα τυχόν επόμενα βήματα.