Συμμετοχή αποστολής Φοιτητών της Κορίνθου στο Rhodes MRC 2023

Για ακόμη μια χρονιά Φοιτητές και Φοιτήτριες των Πανεπιστημιακών Τμημάτων της Κορίνθου συμμετείχαν στην Προσομοίωση Περιφερειακών Οργανώσεων Rhodes MRC 2023.

Το Rhodes Model Regional Co-operation ή Rhodes MRC, είναι ένα συνέδριο ηγεσίας νέων που έφερε για πρώτη φορά στη διεθνή ακαδημαϊκή κοινότητα προσομοιώσεις της Ένωσης της Μεσογείου, του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών, του ΝΑΤΟ, του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και την Ανάπτυξη, του Συμβουλίου της Ευρώπης, του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλων. Φέτος πραγματοποιήθηκε για 13η φορά , με στόχο να φέρει προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς φοιτητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, νέους επιστήμονες και επαγγελματίες στη Ρόδο, για μια ξεχωριστή εμπειρία συνεδρίου.

Από την Κόρινθο συμμετείχαν Φοιτητές και Φοιτήτριες και από τα δύο Τμήματα της πόλης υπό την καθοδήγηση του MUN Society of the University of the Peloponnese. Τέσσερις Φοιτητές και Φοιτήτριες του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης & Διεθνών Σχέσεων κατάφεραν να διακριθούν στις επιτροπές όπου συμμετείχαν. Συγκεκριμένα οι:

Ειρήνη Τσοπάνογλου
Future Diplomat Award – CoE Committee

Ιωάννα – Μαρία Βαρότση
Future Diplomat Award – OECD Committee

Αλέξανδρος Χασάπογλου
Honorary Mention Award – OSCE Committee

Παναγιώτης Κακή
Honorary Mention Award – CoEU Committee

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια και στους 4 Φοιτητές που διακρίθηκαν. Επιπλέον, αξίζουν συγχαρητήρια και όλοι οι Φοιτητές και Φοιτήτριες που συμμετείχαν. Το Τμήμα μας είναι για ακόμα μια φορά περήφανο!