Σύνδεση στο ασύρματο δίκτυο eduroam

Σας ενημερώνουμε ότι από τις 12 Ιανουαρίου 2024 στους χώρους του Τμήματος (κτίριο Α’ – αίθουσες, κτίριο Β’ – φοιτητικό εστιατόριo, γραφεία μελών ΔΕΠ) έχει ενεργοποιηθεί πλέον η ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω του διεθνούς δικτύου eduroam. Το προηγούμενο ασύρματο PSIR-Wifi-Point έχει πλέον καταργηθεί.

To eduroam είναι ένα διεθνές δίκτυο περιαγωγής (roaming) ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο, το οποίο αναπτύχθηκε για την διεθνή ακαδημαϊκή και ερευνητική κοινότητα. Διασυνδέει ένα πλήθος από ακαδημαϊκά ιδρύματα και προσφέρει δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο. Χρήστες από όλη την Ευρώπη έχουν την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες που προσφέρουν τα ιδρύματα μέσω της υποδομής του eduroam. Έτσι χρήστες που επισκέπτονται άλλα ιδρύματα στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό τα οποία είναι μέλη της υπηρεσίας eduroam, μπορούν να χρησιμοποιήσουν δωρεάν την πρόσβαση στο διαδίκτυο κάνοντας χρήση των κωδικών που τους διαθέτει το ίδρυμα τους. Αντίστοιχα όταν ένα μέλος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου επισκεφτεί ένα ξένο ίδρυμα που συμμετέχει στο eduroam (https://www.eduroam.org/?p=where), μπορεί να έχει πρόσβαση στο internet χρησιμοποιώντας τον προσωπικό του λογαριασμό από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Το eduroam μέσω της πολιτικής του, εξασφαλίζει την ασφαλή μετάδοση των δεδομένων του χρήστη και προσδιορίζει ένα πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ των ιδρυμάτων, που ευνοεί την ανταλλαγή υπηρεσιών και διευκολύνει τους χρήστες όταν αυτοί βρίσκονται σε ξένα ιδρύματα. Η πρόσβαση στο internet μέσω του eduroam είναι εφικτή για όλα τα laptop, tablet, έξυπνα τηλέφωνα κλπ., και είναι ασφαλής, χωρίς περιορισμούς.

Οδηγίες για τον τρόπο σύνδεσης μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Μονάδας Ψηφιακής Διακυβέρνησης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στον σύνδεσμο: https://di.uop.gr/diktyo-yp/syndesi-sto-asyrmato-diktyo-eduroam

Η σύνδεση στο δίκτυο eduroam (https://cat.eduroam.org/) επιτρέπεται με χρήση Wi-Fi και όχι με wired Ethernet, δηλαδή με καλώδιο δικτύου και γίνεται με τη χρήση του ιδρυματικού σας λογαριασμού (username@uop.gr ή username@go.uop.gr), όπου θα πρέπει να πληκτρολογηθεί η πλήρης διεύθυνση e-mail και όχι μόνο το username.