Πρόσκληση σε Κύκλο Αναγνώσεων (17-03-2024)

H Ερευνητική Ομάδα του ΠΕΔΙΣ «Φιλοσοφία, Κουλτούρα και Κοινωνικές Πρακτικές» σας προσκαλεί στην τρίτη συνάντηση του Κύκλου Αναγνώσεων, την Κυριακή 17/03 στις 6-8 το απόγευμα.

Ο Νέστορας Ζωγόπουλος, με βάση το έργο του ελληνοαμερικανού συγγραφέα Λευκάδιου Χερν και της αμερικανίδας ανθρωπολόγου Ruth Benedict θα μας αναπτύξει το θέμα:

«Η Ιαπωνία υπό το βλέμμα της Δύσης»

Η συνάντηση θα γίνει on line στο σύστημα Webex, στον σύνδεσμο:

https://upelop.webex.com/meet/pedisroom01


Ο σκοπός του Κύκλου Αναγνώσεων είναι να μοιραστούμε και να ανταλλάξουμε ιδέες που έχουμε ανακαλύψει σε βιβλία πέραν της προβλεπόμενης για τα μαθήματα ακαδημαϊκής βιβλιογραφίας, τα οποία είναι μέρος της ευρύτερης καλλιέργειας που πρέπει να έχει ένας πολιτικός επιστήμονας ή διεθνολόγος αλλά δεν έχουμε τον χρόνο να αναλύσουμε και να συζητήσουμε από κοινού. Αυτά θα μπορούσε να είναι και λογοτεχνικά βιβλία, δοκίμια, βιβλία εκλαϊκευμένης επιστήμης – οτιδήποτε μας κεντρίζει το ενδιαφέρον.

Αν λοιπόν κάποιος/α έχει διαβάσει ένα βιβλίο που τον ενθουσίασε και νιώθει ότι το θέμα του θα συγκινούσε ένα ευρύτερο κοινό, μπορεί να το παρουσιάσει και να δώσει ερεθίσματα για συζήτηση και ίσως και περαιτέρω αναγνώσεις.