Γραφείο Διασύνδεσης: Λειτουργία Τμήματος Συμβουλευτικής Σταδιοδρομίας

Για τρίτη συνεχή χρονιά από το Γραφείο Διασύνδεσης παρέχεται η λειτουργία του Τμήματος Συμβουλευτικής Σταδιοδρομίας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Η συμβουλευτική σταδιοδρομίας αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι της φοιτητικής εμπειρίας, παρέχοντας στους φοιτητές την απαραίτητη υποστήριξη και καθοδήγηση για την ανάπτυξη και διαχείριση της καριέρας τους. Το τμήμα αυτό προσφέρει, μεταξύ άλλων, ατομικές συνεδρίες, κατά τις οποίες οι φοιτητές/τριες έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν τις ακαδημαϊκές  και επαγγελματικές τους φιλοδοξίες, ανησυχίες και στόχους με τον ειδικό σύμβουλο.

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να επισημάνουμε μερικά από τα οφέλη που προσφέρουν οι ατομικές συνεδρίες συμβουλευτικής σταδιοδρομίας:

Οι φοιτητές/τριες μπορούν να λάβουν συμβουλές σχετικά με το πρόγραμμα σπουδών τους, τις ειδικότητες, τις επιλογές μαθημάτων και τις κατευθύνσεις που ταιριάζουν  στα ενδιαφέροντά τους και τους στόχους τους. Επιπλέον, η εξατομικευμένη συμβουλευτική σταδιοδρομίας παρέχει την ευκαιρία για αξιολόγηση και ανάπτυξη  επαγγελματικών δεξιοτήτων, όπως η επικοινωνία, η ηγεσία, η συνεργασία και πολλές άλλες, προετοιμάζοντας τους αποφοίτους για την επιτυχημένη παρουσία τους στον εργασιακό χώρο. Ο σύμβουλος  μπορεί να παράσχει πληροφορίες για την διασύνδεση με την αγορά εργασίας, να βοηθήσει στην δημιουργία βιογραφικών και συνοδευτικών επιστολών, καθώς και να προετοιμάσει τους φοιτητές- αποφοίτους για συνεντεύξεις εργασίας.

Είναι σημαντικό να διατηρηθεί η συνέχιση της λειτουργίας αυτού του τμήματος για να εξασφαλιστεί ότι οι φοιτητές/τριες έχουν την απαραίτητη υποστήριξη καθ’ όλη τη διάρκεια αλλά και μετά το πέρας των σπουδών τους.

Το Γραφείο Διασύνδεσης δέχεται καθημερινά αιτήματα για εξ αποστάσεως ατομικές συμβουλευτικές συναντήσεις με την Σύμβουλο Σταδιοδρομίας κ. Αγγελική Θωμά (επικοινωνία : careercounselor@uop.gr,  career@uop.gr  και στο τηλέφωνο 27520-96126.