Επίτιμος Καθηγητής του τμήματος ΠΕΔιΣ ο καθ. Προκόπης Παυλόπουλος

Το τμήμα ανακύρηξε Επίτιμο Καθηγητή του τμήματος τον Προκόπη Παυλόπουλο, Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας από τις 13 Μαρτίου 2015, τιμώντας το πολυετές έργο του και τη πολύπλευρη συνεισφορά του στην επιστήμη και την Ελληνική κοινωνία.

Η τελετή έλαβε χώρα στην αίθουσα “Γεώργιος Σάμιος” στο Δημοτικό Θέατρο Κορινθίων το απόγευμα της 22 Μαΐου 2015.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους πλήθος επισήμων την τοπική κοινωνία και ολόκληρη τη χώρα, τα μέλη ΔΕΠ του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων, μέλη ΔΕΠ της Σχολή Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, φοιτητές και πλήθος πολιτών, ενώ την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Παιδείας, καθ. κ. Μπαλτάς.

Φανερά συγκινημένος ο κ. Παυλόπουλος, στη διαλεξή του ανέπτυξε τον επιστημονικό προβληματισμό αναφορικά με τη σχέση των εθνικών δικαίων με το ευρωπαϊκό δίκαιο όπως και τις επιστημονικές και πολιτικές προϋποθέσεις για να υπάρχει αρμονική συνύπαρξη μεταξύ των.

Το πλήρες κείμενο της διάλεξης του κ. Παυλόπουλου (σε μορφή PDF).

Το τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων καλωσορίζει και ως “συνάδελφο” στις τάξεις του τον καθ. Προκόπη Παυλόπουλο και του εύχεται σύσσωμα καλή επιτυχία στην αποστολή και το έργο του ως Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας στη δύσκολη αυτή περίοδο που διανύει η χώρα.

 

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.