ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΕΔΙΣ: Πρώτη Προσομοίωση Περιφερειακού Συμβουλίου από την αντιπροσωπεία ΕΟΠΕ – ΕΟΝΕΠΕ Κορίνθου

Η φοιτητική κοινότητα του ΠΕΔΙΣ ήταν και παραμένει από τις πλέον ενεργές και δυναμικές. Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή 19/2/ η πρώτη Προσομοίωση Περιφερειακού Συμβουλίου που διοργανώθηκε από τον Ελληνικό Οργανισμό Πολιτικών Επιστημόνων (Ε.Ο.Π.Ε) και την Περιφέρεια Πελοποννήσου, στην Κόρινθο,

Η πρωτοβουλία πραγματοποιήθηκε από 17 έως 19 Φεβρουαρίου 2017, υπό την αιγίδα του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στις αίθουσες του Επιμελητηρίου Κορινθίας το οποίο φιλοξένησε υποδειγματικά τη διοργάνωση.

Η προσομοίωση ξεκίνησε την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017 με τις εναρκτήριες ομιλίες του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κ. Πελοπίδα Καλλίρη, του Προέδρου του Επιμελητηρίου Κορινθίας κ. Βασίλη Νανόπουλου, του Γενικού Γραμματέα του ΕΒΕΑ κ. Νίκου Σοφιανού, του Καθηγητή του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Νικόλαου Τζιφάκη, και του Πρόεδρου του Ε.Ο.ΝΕ.Π.Ε. κ. Ευάγγελου Σπανού. Συντόνισε, εκ μέρους της Διοίκησης της Αντιπροσωπείας του ΕΟΠΕ-ΕΟΝΕΠΕ στην Κόρινθο, ο Κωνσταντίνος Τοπιντζής.

Σκοπός του συνεδρίου ήταν να εξοικειώσει τους συμμετέχοντες με τους κανόνες και τους τρόπους λειτουργίας της περιφερειακής αυτοδιοίκησης και να προωθήσει την έννοια της δημοκρατίας και του πολίτη μέσω της ενεργούς ενασχόλησης των νέων με τα κοινά. Στην Προσομοίωση συμμετείχαν περισσότεροι από 40 φοιτητές από όλη την Ελλάδα.

Ο Ελληνικός Οργανισμός Πολιτικών Επιστημόνων (Ε.Ο.Π.Ε) ιδρύθηκε το 2008 από πολιτικούς επιστήμονες με όνειρο τη δημιουργία ενός δίαυλου επιπλέον εκπαίδευσης πέραν των ακαδημαϊκών προγραμμάτων σπουδών, μέσω της εθελοντικής προσφοράς εργασίας, καθώς και την ενίσχυση και ανάδειξη του ρόλου του Πολιτικού Επιστήμονα σε τοπικό, περιφερειακό και διεθνές επίπεδο. Η Αντιπροσωπεία της Κορίνθου που ανέλαβε και την κύρια οργανωτική ευθύνη αποτελείται από τους φοιτητές του ΠΕΔΙΣ Κωνσταντίνο Τοπιντζή, Αθανάσιο Μιχαλόπουλο, Αλεξάνδρα -Μυρτώ Ρέκκα, με επόπτη τον Βασίλειο Μπαλάφα, Υποψήφιο Διδάκτορα του Τμήματος και δόκιμο ερευνητή στο Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκής Πολιτικής Οικονομίας και Διακυβέρνησης.

Στο κλείσιμο της διοργάνωσης την Κυριακή, σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Νανόπουλος και απονεμήθηκαν τρία βραβεία μετά από ψηφοφορία μεταξύ των συμμετεχόντων, αποτέλεσμα των εξαιρετικών δεξιοτήτων που επέδειξαν (ρητορική, θεσμική αρτιότητα κτλ) κατά τη διάρκεια της Προσομοίωσης.

Φωτογραφίες από την εκδήλωση: