Ολοκλήρωση δράσης “Πανεπιστήμιο της Κοινωνίας” 2016-2017

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το «Πανεπιστήμιο της Κοινωνίας» για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017. Πρόκειται για έναν κύκλο δεκατεσσάρων διαλέξεων που έδωσαν κατά τη διάρκεια του φετινού ακαδημαϊκού έτους επισκέπτες ερευνητές, εντεταλμένοι διδάσκοντες και υποψήφιοι διδάκτορες του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου προς το ευρύ κοινό. Πολίτες της Κορίνθου και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ανάμεσα στους οποίους στελέχη της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες και άλλοι είχαν την ευκαιρία απογεύματα της Τετάρτης να παρακολουθήσουν ελεύθερα ομιλίες νέων επιστημόνων και ερευνητών για επίκαιρα ζητήματα της κοινωνίας, της πολιτικής και της οικονομίας και να πάρουν ενεργά μέρος στην ανοιχτή συζήτηση που ακολουθούσε κάθε φορά.

Στην εκδήλωση χορήγησης των βεβαιώσεων συμμετοχής, που διεξήχθη στις 16 Ιουνίου 2017, απηύθυναν χαιρετισμό ο πρόεδρος του Τμήματος Καθηγητής Παντελής Σκλιάς και ο ακαδημαϊκός υπεύθυνος του προγράμματος Λέκτορας Σωτήρης Βανδώρος, ενώ παραβρέθηκαν και καθηγητές του Τμήματος.

Το «Πανεπιστήμιο της Κοινωνίας» ξεκίνησε το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 και καθιερώθηκε ως θεσμός επιμόρφωσης. Σύντομα θα ανακοινωθεί πρόσκληση συμμετοχής για το βελτιωμένο, τρίτο κύκλο διαλέξεων με νέους ομιλητές που θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο 2017.

 

Φωτογραφίες από την εκδήλωση: