Επιστολή Προεδρεύοντος προς τους νέους φοιτητές και τις νέες φοιτήτριες

Αγαπητές φοιτήτριες και αγαπητοί φοιτητές,

η εισαγωγή σας στο Πανεπιστήμιο αποτελεί το αποτέλεσμα μια δύσκολης και επίπονης προσπάθειας. Ξεκινάτε τις σπουδές σας σε ένα πανεπιστημιακό Τμήμα με ιδιαίτερα δυναμική πορεία, αναγνωρισμένη από έγκριτους εξωτερικούς αξιολογητές, με σημαντικές συνεργασίες με Πανεπιστήμια του εξωτερικού και μ’ ένα διεπιστημονικό και καινοτόμο Πρόγραμμα Σπουδών (που περιλαμβάνει πολιτική επιστήμη, διεθνείς σχέσεις, οικονομικά, σπουδές περιοχών, πληροφορική, δίκαιο, ιστορία και πολιτισμικές σπουδές). Είμαστε περήφανοι που το Τμήμα μας έχει καταφέρει σε σύντομο χρονικό διάστημα να έχει μια πλούσια επιστημονική δραστηριότητα, να παρέχει ένα υψηλό επίπεδο διδασκαλίας (με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών), να παράγει έρευνα με διεθνή αναγνωρισιμότητα και να προσφέρει σημαντικές προοπτικές για την επαγγελματική σας αποκατάσταση.

Σας καλώ να ενημερωθείτε από το διαδικτυακό τόπο του Τμήματός μας τόσο για τις διαδικασίες όσο και για το περιεχόμενο των σπουδών σας. Ο Οδηγός Σπουδών σας βοηθά σ’ αυτή την κατεύθυνση. Μελετήστε τη δομή του Προγράμματος Σπουδών, γνωρίστε τα μέλη του Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού διαβάζοντας τα βιογραφικά τους και εξοικειωθείτε με τις δημοσιεύσεις και τα ερευνητικά τους ενδιαφέροντα. Γνωρίστε την ποιότητα του Τμήματος του οποίου αποτελείτε, πλέον, μέλη, μελετώντας την Έκθεση της Εξωτερικής Αξιολόγησης που έχει αναρτηθεί στο διαδικτυακό μας τόπο.

Τα μέλη του διοικητικού προσωπικού είναι στη διάθεσή σας για την ενημέρωση και την υποστήριξη που θα χρειαστείτε σε αυτή την φάση των εγγραφών και της εισαγωγής σας στο νέο περιβάλλον. Σας συνιστώ να συμμετάσχετε στις ενημερώσεις που απευθύνονται στους πρωτοετείς φοιτητές και θα γίνουν στα πλαίσια της «Εβδομάδας Προσαρμογής». Επίσης επιδιώξτε να γνωριστείτε μεταξύ σας καθώς και με τους παλαιότερους συναδέλφους σας. Έχει σημασία να δημιουργήσετε δίκτυα επικοινωνίας με όλα τα μέλη της ακαδημαϊκής μας κοινότητας.

Εκ μέρους του συνόλου του διδακτικού και διοικητικού προσωπικού σας καλωσορίζω στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και σας εύχομαι γόνιμες και αποδοτικές σπουδές και, βέβαια, μια χαρούμενη φοιτητική ζωή. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι τα φοιτητικά χρόνια είναι από τα πιο ωραία στη ζωή του ανθρώπου.

Με εκτίμηση,
Καθηγητής Αστέρης Χουλιάρας
Προεδρεύων Τμήματος