Ο καθηγητής Joseph Grieco επίτιμος Διδάκτορας του ΠΕΔιΣ

Συνιστά ιδιαίτερη τιμή το γεγονός ότι ο διακεκριμένος Kαθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Duke των ΗΠΑ Joseph Grieco, θα ανήκει απο τον Δεκέμβριο στην ακαδημαϊκή οικογένεια του Τμήματός μας αφού αποδέχθηκε την πρόταση της Γενικής μας Συνέλευσης να του απονεμηθεί ο τίτλος του Επίτιμου Διδάκτορα. Ο Καθηγητής Grieco αποτελεί εκ των σημαντικότερων θεωρητικών της επιστήμης των Διεθνών Σχέσεων και της ρεαλιστικής σχολής στο γνωστικό πεδίο της Διεθνούς Πολιτικής Οικονομίας. Είναι ο συγγραφέας κειμένων που έχουν σημαντικά συνεισφέρει στην επιστημονική συζήτηση και αναζήτηση. Χαρακτηριστικά αναφέρονται: Cooperation Among Nations: Europe, America, and Non-Tariff Barriers to Trade, Between Dependency and Autonomy: India’s Experience with the International Computer Industry; State Power and World Markets: The International Political Economy. Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί στα σημαντικότερα επιστημονικά περιοδικά του κλάδου όπως στο Journal of Conflict Resolution, International Studies Quarterly, Security Studies, Review of International Studies, the American Political Science Review, International Organization, the Journal of Politics, and World Politics (βιογραφικό του μπορείτε να δείτε στο https://polisci.duke.edu/people/joseph-grieco).

Ο Καθηγητής Grieco θα παραστεί στην έναρξη του 3ου Τακτικού Συνεδρίου του ΠΕΔιΣ (8-10/12/2017), κατά τη διάρκεια του οποίου θα του απονεμηθεί ο τιμητικός τίτλος και, παράλληλα, θα εκπονήσει την κύρια ομιλία την Παρασκευή, 8/12/2017.

Την επίσημη πρόσκληση και το πρόγραμμα της αναγόρευσης θα το βρείτε εδώ.

Η αποδοχή της απονομής του τιμητικού τίτλου και η παρουσία του Καθηγητή Grieco στο συνέδριο του ΠΕΔιΣ αποτελεί σημαντική αναγνώριση για το Τμήμα και βήμα για την περαιτέρω ανάδειξη της ακαδημαϊκής δουλειάς που πραγματοποιείται από την επιστημονική κοινότητα του ΠΕΔιΣ.