Παράρτημα Βιβλιοθήκης ΠΕΔιΣ

Η Βιβλιοθήκη του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων συστεγάζεται με το αντίστοιχο Τμήμα και βρίσκεται στην οδό Αριστοτέλους 1 και Λ. Αθηνών, στον 1ο όροφο.

Πρόκειται για μια σύγχρονη, ακαδημαϊκή βιβλιοθήκη που ανταποκρίνεται επάξια στις απαιτήσεις ενός δυναμικά ανερχόμενου πανεπιστημιακού τμήματος παρέχοντας ουσιαστικό εκπαιδευτικό και πληροφοριακό έργο. Διαθέτει πλούσια συλλογή εξειδικευμένων ελληνόγλωσσων και ξενόγλωσσων βιβλίων που καλύπτουν το ευρύ επιστημονικό πεδίο των γνωστικών αντικειμένων της Πολιτικής Επιστήμης και των Διεθνών Σχέσεων.


Η Βιβλιοθήκη διαθέτει επίσης ηλεκτρονική πρόσβαση σε μεγάλο αριθμό επιστημονικών περιοδικών από όπου μπορεί ο χρήστης της βιβλιοθήκης να ανακτήσει το πλήρες άρθρο που τον ενδιαφέρει μέσω της Κοινοπραξίας Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (HEAL-link). Στη διάθεση των χρηστών βρίσκονται επίσης και η πλούσια σύλλογή με πληροφοριακά βιβλία (δηλ. επιστημονικά λεξικά, εγκυκλοπαίδειες, εγχειρίδια, λεξικά ξένων γλωσσών, κτλ).

Η Βιβλιοθήκη του Τμήματος ΠΕΔΙΣ έχει αυτοματοποιήσει πλήρως τις λειτουργίες της, χρησιμοποιώντας τεχνολογίες RFID (Radio Frequency Identification, δηλ. Αναγνώριση μέσω Ραδιοσυχνοτήτων) και επεκτείνει αδιάκοπα τις έντυπες, ηλεκτρονικές και ψηφιακές συλλογές της. Ταυτόχρονα βελτιώνει και εμπλουτίζει τις υπηρεσίες της με νέες λειτουργίες.

Στο χώρο της Βιβλιοθήκης υπάρχουν τρεις ηλεκτρονικοί υπολογιστές για χρήση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της και δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω εγκατεστημένου συστήματος ασύρματης σύνδεσης (WiFi).

Προσωπικό

Στην βιβλιοθήκη θα βρείτε πρόθυμους να σας εξυπηρετήσουν την κ. Ματίνα Γκουβούση, τον κ. Μάριο Μπάρτζη και την κ. Αφροδίτη Ρούσση.

Το ωράριο λειτουργίας της Bιβλιοθήκης είναι:
Δευτέρα: 09.00-15.00,
Τρίτη έως Παρασκευή: 09.00-20.00.

Χρήσιμοι Οδηγοί και έντυπα Βιβλιοθήκης

Θα βρείτε Χρήσιμους Οδηγούς «Κανονισμοί-Οδηγοί» και χρήσιμα Έντυπα στη σελίδα «Χρήσιμα Έντυπα» που βρίσκονται στην ενότητα Φοιτητές.

Διεύθυνση επικοινωνίας:
Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης
Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων
Αριστοτέλους 1 και Λ. Αθηνών
Τ.K. 201 32, Κόρινθος
Τηλ. 27410 40041
e-mail: lib.pedis@uop.gr