Παράρτημα ΠΕΔιΣ

Η Βιβλιοθήκη του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων συστεγάζεται με το αντίστοιχο Τμήμα και βρίσκεται στην οδό Λ.Αθηνών και Αριστοτέλους 1, στον 1ο όροφο.

Πρόκειται για μια σύγχρονη, ακαδημαϊκή βιβλιοθήκη που ανταποκρίνεται επάξια στις απαιτήσεις ενός δυναμικά ανερχόμενου πανεπιστημιακού τμήματος παρέχοντας ουσιαστικό εκπαιδευτικό και πληροφοριακό έργο. Διαθέτει πλούσια συλλογή εξειδικευμένων ελληνόγλωσσων και ξενόγλωσσων βιβλίων που καλύπτουν το ευρύ επιστημονικό πεδίο των γνωστικών αντικειμένων της Πολιτικής Επιστήμης και των Διεθνών Σχέσεων.

Η Βιβλιοθήκη διαθέτει επίσης ηλεκτρονική πρόσβαση σε μεγάλο αριθμό επιστημονικών περιοδικών από όπου μπορεί ο χρήστης της βιβλιοθήκης να ανακτήσει το πλήρες άρθρο που τον ενδιαφέρει μέσω της Κοινοπραξίας Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (HEAL-link). Στη διάθεση των χρηστών βρίσκονται επίσης και η πλούσια σύλλογή με πληροφοριακά βιβλία (δηλ. επιστημονικά λεξικά, εγκυκλοπαίδειες, εγχειρίδια, λεξικά ξένων γλωσσών, κτλ).

Η Βιβλιοθήκη του Τμήματος ΠΕΔΙΣ έχει αυτοματοποιήσει πλήρως τις λειτουργίες της, χρησιμοποιώντας τεχνολογίες RFID (Radio Frequency Identification, δηλ. Αναγνώριση μέσω Ραδιοσυχνοτήτων) και επεκτείνει αδιάκοπα τις έντυπες, ηλεκτρονικές και ψηφιακές συλλογές της. Ταυτόχρονα βελτιώνει και εμπλουτίζει τις υπηρεσίες της με νέες λειτουργίες.

Προσωπικό

Στην βιβλιοθήκη θα βρείτε πρόθυμους να σας εξυπηρετήσουν την κ. Ματίνα Γκουβούση, τον κ. Μάριο Μπάρτζη και την κ. Αφροδίτη Ρούσση.

Το τακτικό ωράριο λειτουργίας της βιβλιοθήκης είναι Δευτέρα έως Παρασκευή 08:30-15:00. Το ωράριο λειτουργίας της Βιβλιοθήκης επεκτείνεται τις ημέρες διδασκαλίας των Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων. Σχετική μηνιαία ανακοίνωση ενημερώνει τους χρήστες.

Χρήσιμα έντυπα Βιβλιοθήκης

Θα τα βρείτε στη σελίδα «Χρήσιμα Έντυπα και Πληροφορίες» που βρίσκεται στην ενότητα Φοιτητές.