Δια-Βίου Μάθηση

Δια βίου μάθηση στο ΠΕΔιΣ

Με σκοπό:

  1. τη σύνδεση με την τοπική κοινωνία μέσα από τις ευκαιρίες παροχής γνώσης και εξειδίκευσης,
  2. τη σύνδεση του Τμήματος με την αγορά εργασίας,
  3. την παροχή εξειδικευμένης και εφαρμοσμένης γνώσης στους φοιτητές μας,

Το τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων αναπτύσσει από το ακαδημαϊκό έτος 2013-14 προγράμματα Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης για αποφοίτους ΑΕΙ-ΤΕΙ και αποφοίτους Λυκείου.

Διαβάστε περισσότερα για τις σχετικές πρωτοβουλίες παρακάτω.

Πανεπιστήμιο της Κοινωνίας: Πρόγραμμα επιμόρφωσης για τους πολίτες της Κορινθίας

Υπεύθυνος: Αντώνης Κλάψης, Επίκουρος Καθηγητής.

Το «Πανεπιστήμιο της Κοινωνίας» είναι ένας ετήσιος επιμορφωτικός κύκλος 14 διαλέξεων που απευθύνεται στο ευρύ κοινό. Επισκέπτες ερευνητές, εντεταλμένοι διδάσκοντες,  υποψήφιοι διδάκτορες και άλλα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου παρουσιάζουν σε εκλαϊκευμένη εκδοχή μέρος του επιστημονικού και ερευνητικού τους έργου. Πολίτες της Κορινθίας και της ευρύτερης περιοχής παρακολουθούν, ελεύθερα και δωρεάν, ομιλίες σχετικές με επίκαιρα και επίμαχα ζητήματα της πολιτικής, της κοινωνίας και της οικονομίας και συμμετέχουν ενεργά στη συζήτηση που ακολουθεί την ομιλία.

Κατόπιν της μεγάλης ανταπόκρισης που είχε την πρώτη φορά που διεξήχθη, το ακαδημαϊκό έτος 2015-16, το Πανεπιστήμιο της Κοινωνίας καθιερώθηκε ως θεσμός και επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο, ανανεώνοντας διαρκώς τη θεματολογία και τους εισηγητές του. Εκπαιδευτικοί, δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, άλλοι επαγγελματίες, αλλά και άνεργοι αξιοποιούν τη σχετική ευκαιρία να διευρύνουν τις γνώσεις και τον προβληματισμό τους για θέματα που απασχολούν την ευρύτερη δημοσιότητα και τον καθένα μας ως πολίτες, και ταυτόχρονα εξοικειώνονται με όψεις της σύγχρονης επιστημονικής έρευνας.  Από την άλλη πλευρά, οι, ως επί το πλείστον, νέοι ερευνητές του ακαδημαϊκού δυναμικού του Τμήματος που συμμετέχουν με τις διαλέξεις τους αποκτούν πολύτιμη εμπειρία στην επαφή τους με ένα απαιτητικό κοινό, δοκιμάζοντας την κοινωνική διάσταση του έργου τους, αλλά και τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες.

Προϋπόθεση για τη συμμετοχή στο Πανεπιστήμιο της Κοινωνίας είναι οι ενδιαφερόμενοι να είναι (τουλάχιστον) απόφοιτοι λυκείου και να εγγραφούν εμπρόθεσμα στο πρόγραμμα με βάση τη σχετική πρόσκληση που ανακοινώνεται περί τα τέλη Σεπτεμβρίου. Σε όσους παρακολουθήσουν (το λιγότερο) ένδεκα διαλέξεις χορηγείται βεβαίωση συμμετοχής, ενώ σε όλους δίνεται σε ψηφιακή μορφή υλικό που χρησιμοποίησαν οι εισηγητές στην παρουσίασή τους.

Σχετικές Ανακοινώσεις (Ελληνικά)

 

Νεανικό Καλοκαιρινό Σχολείο

Υπεύθυνος: Σωτήρης Ρούσσος, Αναπληρωτής Καθηγητής.

Το ΠΕΔιΣ διοργανώνει σε ετήσια βάση το Νεανικό Καλοκαιρινό Σχολείο, που έχει ως γλώσσα εργασίας την αγγλική και το οποίο λαμβάνει χώρα στις νέες κτιριακές εγκαταστάσεις που διαθέτει στην παραθαλάσσια πόλη του Κιάτο. Το Σχολείο αποσκοπεί να αποτελέσει μια χρήσιμη εκπαιδευτική εμπειρία για φοιτητές προπτυχιακού, μεταπτυχιακού και διδακτορικού επιπέδου οι οποίοι, ευρισκόμενοι στον προθάλαμο εκκίνησης της ερευνητικής ή επαγγελματικής καριέρας τους, ενδιαφέρονται να αποκτήσουν ή να βελτιώσουν τις γνώσεις τους σε γνωστικά πεδία όπως είναι η ανάπτυξη και οι μεσογειακές σπουδές.

Σχετικές Ανακοινώσεις (Ελληνικά)

 

Θερινό Σχολείο EuroPolA

Υπεύθυνος: Νικήτας – Σπύρος Κουτσούκης, Αναπληρωτής Καθηγητής.

Το Θερινό Σχολείο EuroPolA 2018 διαρκεί 5-ημέρες με τη μορφή σεμιναρίου. Είναι εντατικό, έχει θεματική προσέγγιση και με έμφαση στην ανάπτυξη δεξιοτήτων. Επικεντρώνεται στις δημόσιες πολιτικές της ΕΕ και την ανάλυση σχετικών δεδομένων, κυρίως από τη Eurostat, με τη χρήση λογισμικών εργαλείων.
Εκ φύσεως διεπιστημονικό, αφορά μία ταχύρυθμη εισαγωγή (α) στην ανάλυση περιεχομένου δημόσιων πολιτικών με επίκεντρο την ΕΕ (β) την ανάκτηση και την ανάλυση δεδομένων για τις πολιτικές αυτές, (γ) τη χρήση προηγμένων λογισμικών εργαλείων ανάλυσης δεδομένων και παραγωγής αυτοματοποιημένων αναφορών.
Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εφαρμόσουν τις νεοαποκτηθείσες γνώσεις και δεξιότητες με την μορφή αυτοτελών μελετών που θα αναπτύξουν οι ίδιοι στο πλαίσιο του σχολείου.

Σχετικές Ανακοινώσεις (Ελληνικά)