Τιμητικοί Τίτλοι και Επίτιμα Μέλη

Επίτιμοι Καθηγητές

Καθηγητής Χαράλαμπος Γ. Τσαρδανίδης

Επίτιμος Καθηγητής Χαράλαμπος Τσαρδανίδης

 

 

 

 

 

Ο Χαράλαμπος Γ. Τσαρδανίδης σπούδασε πολιτικές επιστήμες (Πανεπιστήμιο Αθηνών), ευρωπαϊκές σπουδές και διεθνείς σχέσεις (MSc, PhD London School of Economics and Political Science) και είναι Καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σποδών, Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Από το 1993 διευθύνει το Ινστιτούτο Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων. Διεύθυνε επίσης, την επιστημονική επιθεώρηση διεθνούς οικονομίας και πολιτικής, Αγορά χωρίς Σύνορα (1995- 2010). Έχει διδάξει στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, στο Χαρακόπειο, στο Πανεπιστήμιο, Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Η τελετή αναγόρευσης πραγματοποιήθηκε στις 15 Δεκεμβρίου 2023 στο Λουτράκι Κορινθίας.

Καθηγητής Nicholas Greenwood Onuf

Επίτιμος Καθηγητής Nicholas Greenwood Onuf

Επίτιμος Καθηγητής
Nicholas Greenwood Onuf

 

 

 

 

 

Ο ομότιμος Καθηγητής του Florida International University και Fulbright Επισκέπτης Καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, κ. Nicholas Greenwood Onuf, ανακηρύχθηκε επίτιμος καθηγητής του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με απόφαση της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών και της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου.

Η τελετή αναγόρευσης πραγματοποιήθηκε στις 31 Μαΐου 2016 στην Κόρινθο.

Καθηγητής Προκόπης Παυλόπουλος

Επίτιμος Καθηγητής Προκόπης Παυλόπουλος

Επίτιμος Καθηγητής Προκόπης Παυλόπουλος

Ο καθ. κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ανακηρύχθηκε επίτιμος Καθηγητής του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων στην επίσημη τελετή που έλαβε χώρα στις 22 Μαΐου 2015 στην Κόρινθο.

Ομότιμοι Καθηγητές

Καθηγητής Παναγιώτης Τσακαλογιάννης

Παναγιώτης Τσακαλογιάννης

Ομότιμος Καθηγητής Παναγιώτης Τσακαλογιάννης

Ο καθ. κ. Παναγιώτης Τσακαλογιάννης, ανακηρύχθηκε ομότιμος Καθηγητής του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων με απόφαση της Κοσμητείας. (Απόφαση Κοσμητείας 3/3-10-2013, Συνεδρίαση 10η).

Καθηγητής Σωκράτης Κονιόρδος


Ομότιμος Καθηγητής
Σωκράτης Κονιόρδος

Ο καθ. κ. Σωκράτης Κονιόρδος, ανακηρύχθηκε ομότιμος Καθηγητής του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων με απόφαση της Συγκλήτου. (Απόφαση Συγκλήτου 225/10/4-11-2022).

Επίτιμοι Διδάκτορες

Καθηγήτρια Donatella della Porta

Επίτιμη Διδάκτορας Donatella della Porta

Επίτιμη Διδάκτορας
Donatella della Porta

Η Καθηγήτρια Πολιτικής Επιστήμης Donatella Della Porta, Dean του Τμήματος Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών και Διευθύντρια του Διδακτορικού Προγράμματος στην Πολιτική Επιστήμη και Κοινωνιολογία της Scuola Normale Superiore στην Φλωρεντία, ανακηρύχθηκε επίτιμη Διδάκτορας του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με απόφαση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Η τελετή αναγόρευσης πραγματοποιήθηκε στις 13 Δεκεμβρίου 2019 στο Λουτράκι Κορινθίας.

Καθηγητής Joseph Morris Grieco

Επίτιμος Διδάκτορας Joseph Morris Grieco

Επίτιμος Διδάκτορας
Joseph Morris Grieco

Ο Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Duke των ΗΠΑ Joseph Morris Grieco, ανακηρύχθηκε επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με απόφαση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Η τελετή αναγόρευσης πραγματοποιήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου 2017 στο Λουτράκι Κορινθίας.

 

Καθηγητής Christopher Hill

Επίτιμος Διδάκτορας Christopher Hill

Επίτιμος Διδάκτορας Christopher Hill

Ο Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Cambridge, Christopher Hill, ανακηρύχθηκε επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με απόφαση της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών και της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου.

Η τελετή αναγόρευσης πραγματοποιήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου 2015 στην Κόρινθο.

 

 Σωτήριος Μουσούρης, τέως Αναπληρωτής Γ.Γ. του Ο.Η.Ε.

Σωτήριος Μουσούρης

Σωτήρης Μουσούρης, τέως αναπληρωτής γ.γ. ΟΗΕ.

Ο τέως αναπληρωτής γ.γ. του ΟΗΕ, Σωτήρης Μουσούρης ανακηρύχθηκε επίτιμος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με απόφαση της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών και της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου (Απόφαση 1ης Γενικής Συνέλευσης Σχολής, 29-11-2011).

Η τελετή αναγόρευσης πραγματοποιήθηκε στις 3 Ιουλίου του 2013 στην Κόρινθο.