Γιατί να το επιλέξετε;

        8 Λόγοι για να επιλέξετε το ΠΕΔΙΣ

#1 Πρωτοποριακό πρόγραμμα σπουδών.

Το προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών είναι το μοναδικό στην Ελλάδα το οποίο συνδυάζει τα πεδία της πολιτικής επιστήμης και των διεθνών σχέσεων.

#2 Διεπιστημονικότητα.

Το προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών χαρακτηρίζεται από μοναδική για τα ελληνικά δεδομένα διεπιστημονικότητα, περιλαμβάνοντας μαθήματα και από τα πεδία των οικονομικών, της νομικής, της πληροφορικής, της ιστορίας και των πολιτισμικών σπουδών.

#3 Αξιόλογες Επαγγελματικές προοπτικές.

Απόφοιτοι του Τμήματος εργάζονται, μεταξύ άλλων, σε δημόσιους φορείς (το Κοινοβούλιο, Υπουργεία, Δημόσιες Επιχειρήσεις και Οργανισμούς, την περιφερειακή και τοπική αυτοδιοίκηση κλπ), στον ιδιωτικό τομέα (π.χ. εταιρίες συμβούλων), σε ερευνητικά ινστιτούτα, σε κοινωφελείς οργανώσεις, σε μέσα μαζικής ενημέρωσης και σε διεθνείς οργανισμούς.

#4 Εξωστρέφεια και σύνδεση με την αγορά εργασίας.

Το Τμήμα έχει υπογράψει διεθνείς συμφωνίες Erasmus με πολύ γνωστά πανεπιστήμια του εξωτερικού που επιτρέπουν τη κινητικότητα φοιτητών σχεδόν σε κάθε χώρα της Ευρώπης.
Επίσης, οργανώνει πρόγραμμα πρακτικής άσκησης το οποίο δίνει τη δυνατότητα κάθε χρόνο σε δεκάδες φοιτητές να αποκτήσουν έμμισθη εργασιακή εμπειρία σε δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα.

#5 Υψηλό επίπεδο διδασκαλίας.

Όλοι οι καθηγητές του Τμήματος έχουν σπουδάσει σε πολύ γνωστά πανεπιστήμια του εξωτερικού (ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία) και εφαρμόζουν διεθνείς πρακτικές διδασκαλίας που συνδυάζουν διαλέξεις με σεμινάρια.
Παράλληλα, χρησιμοποιούν σύνθετες διαδικασίες αξιολόγησης που ενθαρρύνουν τη συμμετοχή των φοιτητών.
Όλα τα μαθήματα είναι πλήρως αναπτυγμένα στην «ηλεκτρονική τάξη» (e-class.uop.gr).

#6 ‘Άριστα εξοπλισμένες εγκαταστάσεις και υπηρεσίες.

Το Τμήμα διαθέτει εγκαταστάσεις με πλήρως εξοπλισμένες αίθουσες διδασκαλίας (υπολογιστές, σύνδεση στο διαδίκτυο, μέσα προβολής και μετάδοσης οπτικοακουστικού περιεχομένου)
Το Τμήμα διαθέτει επίσης ένα άρτια εξοπλισμένο εργαστήριο πληροφορικής με υπολογιστές MAC και PCs τελευταίας τεχνολογίας και μια τακτικά και πλήρως ενημερωμένη Bιβλιοθήκη.

#7 Έρευνα.

Το Τμήμα είναι ιδιαίτερα δυναμικό στην έρευνα με έμφαση στη διεθνή παρουσία. Οι καθηγητές έχουν δημοσιεύσει πλήθος επιστημονικών βιβλίων και άρθρων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά.
Επίσης είναι επιστημονικοί υπεύθυνοι ή συμμετέχουν σε μεγάλα ερευνητικά προγράμματα  που χρηματοδοτούνται από διεθνείς (όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση) και ελληνικούς δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς.

#8 Eύκολη πρόσβαση από την Αθήνα.

Μόλις 1 ώρα απόσταση μέσω Προαστιακού Σιδηροδρόμου και ΚΤΕΛ.

 

Πηγή: Δήμος Κορινθίων, https://www.korinthos.gr/

                                           Η γνώμη των φοιτητών μας

“Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου έχει δύο Τμήματα στην Κόρινθο, το τμήμα Πολιτικής Επιστήμης  & Διεθνών Σχέσεων και το τμήμα Κοινωνικής & Εκπαιδευτικής Πολιτικής. Το ΠΕΔιΣ είναι το πιο καινούργιο τμήμα στη χώρα μας στον τομέα των Διεθνών Σχέσεων και της Πολιτικής Επιστήμης. Οι γνώσεις και οι εμπειρίες, που λαμβάνει ο κάθε σπουδαστής είναι μοναδικές. Τα μαθήματα είναι πολύ ενδιαφέροντα. Όσον αφορά την επαγγελματική αποκατάσταση, είτε στο Διπλωματικό Σώμα είτε σε ΜΚΟ και Διεθνή Ινστιτούτα, το ΠΕΔιΣ, χάρη στα μαθήματα και στους καθηγητές του, βοηθά τους φοιτητές να γνωρίσουν τους προαναφερθέντες φορείς και να προετοιμαστούν για αυτούς. Είναι ένα μοναδικό Τμήμα!!!”, Νικόλαος Διομής.

“Όταν πρωτομπήκα στην σχολή, δεν ήμουν σίγουρη ότι είχα κάνει την καλύτερη επιλογή. Ωστόσο μέσα στους πρώτους κιόλας μήνες, η εμπειρία μου στο ΠΕΔιΣ διέψευσε αυτή την ανησυχία. Το τμήμα μας είναι εξαιρετικά οργανωμένο, παρέχοντας μια πολύπλευρη και στοχευμένη γνώση. Η πλειονότητα των καθηγητών αγαπάνε πολύ το αντικείμενο τους και οι γνώσεις τους είναι αξιοθαύμαστες. Πέρα όμως από το εκπαιδευτικό κομμάτι, όλοι οι καθηγητές είναι εκεί να σε βοηθήσουν σε οποιοδήποτε βήμα σου, σε οποιαδήποτε δυσκολία και να σου προφέρουν τις πολύτιμες συμβουλές τους. 
Θα ήθελα επίσης να τονίσω την σημασία του να βρίσκεσαι σε ένα «ολιγομελές» τμήμα το οποίο δημιουργεί πρόσφορο έδαφος για συναναστροφή και κοινωνικοποίηση τόσο με τους συμφοιτητές όσο και με τους καθηγητές, επιτρέποντας μία «στενή παρακολούθηση» από τους τελευταίους όσον αφορά την πρόοδό μας. Αυτή η «παρακολούθηση» και η επικοινωνία με τους καθηγητές είναι κάτι που δύσκολα βρίσκεις σε ένα μεγάλο και «χαώδες» πανεπιστήμιο.

Επομένως, ανεπιφύλακτα θα πρότεινα το τμήμα μας στους μελλοντικούς φοιτητές οι οποίοι έχουν ενδιαφέρον για το αντικείμενο αυτό.” , Σοφία Κάκκαρη.

“Επέλεξα το προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του τμήματος “Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων” γιατί στο πρόγραμμα σπουδών του τμήματος περιλαμβάνονται πολύ ενδιαφέροντα  μαθήματα, από ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών πεδίων όπως οικονομικά, νομικά, μαθήματα δημόσιας διοίκησης και τοπικής αυτοδιοίκησης, μαθήματα ιστορίας και διεθνών σχέσεων, κοινωνιολογίας  και πολιτισμού, μαθήματα που έχουν σχέση με το ρόλο της γυναίκας στην κοινωνία άλλοτε και σήμερα, με τη διασπορά του ελληνικού στοιχείου, με τον πολυπολιτισμό και τη διαπολιτισμικότητα. Κατά τη διάρκεια της φοίτησης μου διαπίστωσα ότι το τμήμα είναι πολύ καλά οργανωμένο και στελεχώνεται από καθηγητές πολύ έμπειρους,  αξιόλογους και εξαιρετικά προσιτούς και υποστηρικτικούς  προς το φοιτητή. 
Ένας άλλος λόγος που συνέβαλε να το επιλέξω είναι ότι, κατοικώ στην ανατολική Πελοπόννησο  και επομένως έχω εύκολη πρόσβαση στην έδρα του τμήματος για την παρακολούθηση των μαθημάτων.
Επιπλέον, έκανα αυτή την επιλογή γιατί ήθελα να προσθέσω μια νέα ειδικότητα στο βιογραφικό μου, η οποία  θα κάλυπτε ένα ευρύ και ενδιαφέρον για μένα φάσμα γνώσεων.
Πληροφορήθηκα και παροτρύνθηκα για την επιλογή του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων από πρώην διευθυντή  σχολείου Δ/θμιας Εκπ/σης και νυν διοικητή νοσοκομείου, που μόλις είχε αποφοιτήσει από το εν λόγω Τμήμα.” , Μαρία Καραγκούνη.

“Τέσσερα χρόνια πριν, η διαδικασία επιλογής πανεπιστημίων για το μηχανογραφικό φάνταζε μία ιδιαίτερα δύσκολη υπόθεση. Την επιλογή του Τμήματος των Πολιτικών Επιστημών και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου διευκόλυνε μία τυχαία έρευνα που έκανα. Το πρώτο στοιχείο που μου κέντρισε το ενδιαφέρον ήταν ο διεπιστημονικός χαρακτήρας των μαθημάτων, πολιτικού, διεθνούς, οικονομικού και ψυχολογικού ενδιαφέροντος. Το δεύτερο στοιχείο που συνέβαλε στην επιλογή μου ήταν οι ερευνητικές ομάδες που προσφέρει, δίνοντας την ευκαιρία στους φοιτητές να έρθουν σε επαφή με ζητήματα πρωτότυπης θεματολογίας. Δε θα μπορούσα να παραλείψω  τα συνέδρια αλλά και τις ημερίδες που έχει οργανώσει το τμήμα, πάνω σε καίρια θέματα που άπτονται της επικαιρότητας, όπου φυσικά με εξέπληξαν ευχάριστα!
Πλησιάζοντας στο τέλος του 4ου έτους, μπορώ να σας πω με σιγουριά πως το τμήμα είναι παραπάνω από αυτά. Απαρτίζεται από ανθρώπους που αφουγκράζονται τη γνώμη του φοιτητή και τέλος, το ειδικευμένο και προσιτό εκπαιδευτικό προσωπικό, σε συνδυασμό με τους ενεργούς φοιτητές, με παρακίνησαν να γίνω καλύτερη όχι μόνο στην ακαδημαϊκή μου καριέρα αλλά και σε καθημερινές πτυχές της ζωής!”,  Μαρία Ιωάννα Χαμντάνη.

“Το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων (ΠΕΔιΣ) του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου αποτελεί ένα σημαντικό κεφάλαιο της ζωής μου. Αν και παλαιότερα δεν ήταν τόσο γνωστό στο ευρύ κοινό, τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να γίνεται αρκετά δημοφιλές. Ένας λόγος που οι φοιτητές δείχνουν την προτίμησή τους σε αυτό είναι ότι απέχει μόλις μία ώρα από την Αθήνα. Υπάρχει βέβαια πλήθος άλλων λόγων για να επιλέξει κανείς το Τμήμα. Δεν είναι μόνο ο τίτλος του πτυχίου που απονέμεται στους φοιτητές αλλά και τα προσφερόμενα μαθήματα που ανοίγουν νέα πεδία με τα οποία μπορεί κάποιος να ασχοληθεί (είτε επαγγελματικά είτε συνεχίζοντας τις σπουδές του). Οι καθηγητές, ο καθένας με το δικό του μοναδικό χαρακτήρα, αγαπούν το αντικείμενό τους και φροντίζουν να ενημερώνονται συνεχώς ώστε να συνεχίσουν το επιστημονικό τους έργο. Το Τμήμα δίνει μεγάλη έμφαση στη διάδοση της γνώσης, γεγονός που αποτυπώνεται σε πλήθος δραστηριοτήτων που διοργανώνει. Ενδεικτικά αναφέρονται: το Συνέδριο ΠΕΔιΣ, το Θερινό Σχολείο (Summer School), οι διαλέξεις στο πλαίσιο της Κοινωνίας των Πολιτών κ.ά. Οι φοιτητές του ΠΕΔιΣ είναι ιδιαίτερα δραστήριοι έχοντας δημιουργήσει διάφορες ομάδες όπως Θεατρική Ομάδα, Ομάδα Ρητορικής ενώ η συμμετοχή τους σε διαγωνισμούς είναι άξια αναφοράς. Τα προσφερόμενα προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών είναι εξίσου ενδιαφέροντα και προσφέρουν εις βάθος γνώση του αντικειμένου τους. Τέλος, τα πεδία επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων του Τμήματος ικανοποιούν και τις πιο μεγάλες προσδοκίες.”, Α.Μ. 3033201700065.